Hurtig alarm om forurenet drikkevand

Det er vigtigt, at borgerne bliver varslet hurtigt, hvis drikkevandet er forurenet. I Rudersdal har vandforsyningen købt et nyt system, der straks kan varsle borgerne per sms, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forurenet drikkevand kan gøre rigtigt mange mennesker syge på meget kort tid.
Derfor er det vigtigt, at borgerne bliver varslet hurtigt, hvis der ved et uheld skulle snige sig farlige bakterier ind i drikkevandet. I Rudersdal Forsyning har man købt et system, der lynhurtigt kan varsle borgerne per sms, hvis drikkevandet pludseligt bliver forurenet:
- Det er endnu aldrig sket, men menneskelige fejl eller uheld kan jo ske, så flagermus eller mus kan snige sig ind eksempelvis i vandtårnet eller i ledninger i forbindelse med ledningsarbejde. Vi tager jævnligt prøver af vores vand, og viser de blot de mindste spor af farlige bakterier, så hjælper vores nye system med, at vi meget hurtigt kan varsle de berørte borgere med sms eller en talebesked, fortæller Jens Kjølby Larsen, der er driftsleder for vandforsyningen i Rudersdal Forsyning.
I DANVA, der er interesseorganisationen for alle, der arbejder professionelt med vand og spildevand, har direktør Carl-Emil Larsen et optimistisk bud på, at det nye sms-system findes i cirka 25 procent af de danske kommuner.
- Alle berørte borgere skal have besked, hvis drikkevandet er forurenet. Derfor varsles der gennem radioen, ligesom man er nødt til at postomdele advarslen til samtlige husstande i det berørte område. Det nye system med sms til borgerne er rigtigt smart, fordi det meget hurtigt og effektivt kan varsle en stor del af borgerne, så de ikke når at blive syge. Mobiltelefoner bliver mere og mere udbredt, så der er ingen tvivl om, at systemet vil vinde frem i de kommende år, siger Carl Emil Larsen.
Rudersdal Forsyning leverer vand til cirka 33.000 af Rudersdals 55.000 borgere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Hjemløse

playUdsatte københavnere har tjent næsten tre millioner kroner

22399af0-5273-4425-9292-2ff0ce64da28

Verdensmester giver sit udstyr væk for at hjælpe udsatte børn

Ina Fried, Natherberg, Helsingør

Vinterhjælp for hjemløse i Helsingør bliver til fast tilbud

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere