Borgere viser deres utilfredshed med det mulige maskeringsforbud. Foto: Stine Sylvestersen / TV 2 Lorry

Hundredevis mødt op til demonstration mod burkaforbud

Flere hundrede utilfredse borgere var mødt op til demonstration på Den Røde Plads på Nørrebro for at demonstrere mod et muligt maskeringsforbud.

- Jeg ved, i ikke kan se det, men jeg smiler rigtig stort lige nu. Det er helt fantastisk at stå her og se, hvor mange vi er i dag.

Sådan blev søndagens demonstration mod maskeringsforbudet åbnet af en vært, som selv var iført niqab.

Man skal da selv bestemme, hvad man skal have på, for nu er vi jo i 2017.

Filiz Alp, Kontorassistent

Hun talte til op mod 500 demonstranter, som var mødt op på Den Røde plads på Nørrebro, hvor demonstrationen blev afholdt. Med sig bar de skilte med teksten "Stop hetzen mod kvinders beklædning" og "nej til burkaforbud!"

Og både folk med og uden tørklæde var mødt op. Alle fælles om at være utilfredse med det maskeringsforbud, som et flertal på Christiansborg vil indføre.

- Man skal da selv bestemme, hvad man skal have på, for nu er vi jo i 2017. Og vi skal selv bestemme, hvad vi skal have på af beklædning, siger Filiz Alp, der søndag var mødt op til demonstrationen, til TV 2.

Læs også Politiker chokerede skoleelever med udtalelse om muslimer

"Det gør mig ked af det"

Hvis et maskeringsforbud bliver effektueret, så betyder det, at klædedragterne burka og niqab bliver forbudt. Flere partier på Christiansborg har kaldt beklædningsgenstandene for undertrykkende og til fare for sikkerheden. 

Men sådan ser arrangørerne af dagens demonstration mod maskeringsforbuddet ikke på det. 

- En kvinde som vælger at påklæde sig er ikke undertrykt, MEN at tvangsfjerne hende påklædningen, det er undertrykkelse!, skriver arrangørerne i inviationen til dagens demonstration.

Og Filiz Alp, som var dukket op på Den Røde Plads synes det er trist, hvis man tager retten til at bære burka og niqab for folk. Også selvom hun ikke på nuværende selv gør det.

- Når vi bor i et samfund som Danmark, hvor man har ret til rigtig mange ting, at man siger nej tak til det, det gør mig ked af det, siger hun.

Læs også Omegnsborgmestre kritiserer Papes nye romaforslag