Hundredevis af ungdomsboliger på vej: "Det er gået amok"

Kæmpe vækst i antallet af ungdomsboliger i Lyngby Taarbæk kommune, 'behovet er enormt' lyder det fra politikerne.

- Det er gået amok - på den gode måde, siger viceborgmester og formand for Byplanudvalget, Simon Pihl Sørensen, Soc. dem., som det første i telefonen.

quote Når DTU udvikler sig, udvikler Lyngby-Taarbæk sig.

Simon Pihl Sørensen, formand for Byplanudvalget, Soc. Dem.

Simon Pihl Sørensen kommenterer på den udvikling, der lige nu er i gang i Lyngby-Taarbæk, hvor kommunen mellem 2017 og 2020 opfører mere end 1700 nye ungdomsboliger.

- Der er et enormt behov (for ungdomsboliger red.), fordi vi har DTU. Det vokser og vokser, siger han.

Uden sidestykke

Ifølge viceborgmesteren er udviklingen i kommunen uden sidestykke.

Her sammenligner han blandt andet med udviklingen i København, hvor man godt nok opfører 6.000 ungdomsboliger frem mod 2021, men hvor det stadig er betragteligt færre ungdomsboliger per indbygger end i Lyngby-Taarbæk.

- Vi har fuld tryk på, og det er en meget positiv udvikling på flere måder. Udover at det understøtter DTUs vækst, så giver det også liv i byen, og det gør kommunen attraktiv for store virksomheder, siger Simon Pihl Sørensen, soc. dem.

Microsoft har allerede bygget et nyt udviklingscenter i kommunen, hvor de huser et forskningscenter, der netop trækker på forskere og ingeniører fra DTU. 

Virksomheden Novozymes, der udvikler bioteknologi, er også i gang med at bygge et forskningscenter i kommunen, som bliver nabo til DTU.

- Det er afgørende, at DTU kan udvikle sig, og at vi kan understøtte den udvikling. Når DTU udvikler sig, udvikler Lyngby-Taarbæk sig også, siger Simon Pihl Sørensen, soc. dem.

Ustøttet byggeri

Ifølge Simon Pihl Sørensen er langt de fleste af ungdomsboligerne såkaldt 'ustøttet byggeri', hvor der ikke er skudt offentlige kroner i projekterne, men alene står private investorer bag, som øjner en god forretning.

Kommunen indgår dog stadig i et tæt samarbejde med investorerne og kommunen har her mulighed for at gå ind og lave aftaler om, at ungdomsboligerne både bliver tilbudt til internationale studerende, men at der også bliver mulighed for at reservere boliger til lokale studerende.

I faktaboksen kan du se, hvordan ungdomsboligerne fordeler sig i kommunen. 

Ungdomsboliger i Lyngby-Taarbæk fra 2017 til 2020

145 på Lyngby Hovedgade
200 på Hempel Kollegiet
313 på DTU ved Lundtofte
420 på Lundtoftevej 160
639 i Sorgenfri

Kilde: Simon Pihl Sørensen, viceborgmester, Lyngby-Taarbæk Kommune.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik