Hundredevis af p-pladser til cykler indviet i bymidte

Roskilde Kommune indvier 200 nye cykelparkeringspladser i Roskilde Bymidte. Flere er på vej i den kommende fremtid.

Roskilde Kommune indviede i denne uge 200 nye cykelparkeringspladser i Roskilde Bymidte. Foto: TV 2 Lorry

Cyklister i Roskilde har ikke længere nogen undskyldning for bare at smide den tohjulede et arbitrært sted i byens centrum.

Som led i et afsat beløb på 1,6 millioner kroner har kommunen nu opført flere hundrede parkeringspladser til cykler i området omkring Stændertorvet.

I alt er der nu plads til 500 cykler i området - det er 200 pladser flere end tidligere - hvor cyklerne ofte blev smidt uden for holderne.

- Det har vigtigt for os at skabe rum for at dem, der skal ind og handle også kan bruge cyklen. Så ser det også bedre og mere ordentligt ud, for folks smider deres cykler om der er plads eller ej. Når der plads, så ser det bedre ud, siger Tomas Breddam, formand for Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune for Socialdemokratiet.

00:46 Luk video

Samtidig er de gamle cykelpladser blevet renoveret. I alt er der lavet ændringer 35 steder i bymidten for at finde de ekstra cykelpladser.

Læs også Roskilde investerer millionbeløb i cykelparkering

- Vi har næsten fordoblet antallet her i Roskilde Bymidte. Vi tilfører Bymidten noget, og vi skaber en endnu mere attraktiv Bymidte, siger Tomas Breddam,

Nu fortsætter arbejdet så - uden for centrum:

- Vi har taget det greb her og nu med Bymidten, men der er mere på vej. Også ved stationen, hvor cyklerne også kan stå og flyde lidt, siger Tomas Breddam.

Læs også Bump, kurver og interaktivt lys: Roskilde har en blæret cykelstiTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik