Hundredevis af børn får nej til feriekolonioplevelse

Mange små københavnske skolebørn, bliver i disse dage skuffet. De drømmer nemlig om at tilbringe en uge i sommerferien på de traditionsrige feriekolonier, men i år har Københavns Lærerforening, måtte sende afslag ud til cirka 1.100 børn.

Det skyldes dels at flere børn søger kolonierne, men også at der kun er 87 hold i år, mod 99 for blot to år siden .

- Der er simpelthen ikke længere penge til mere, fortæller koloni leder Søren Freisleben til DR København.

Hvert år modtager Københavns lærerforening 11 millioner kroner i støtte fra Københavns Kommune

Frem til 2010 var det beløb højere, og siden beskærelserne har kolonierne kørt med et årligt underskud på cirka 1 million kroner, forklarer Søren Freisleben.

- Vi har faktisk sendt flere hold af sted end vi egentlig havde råd til, men nu er vi kommet til den situation hvor vores kassekredit er spændt til buen, og derfor må vi sætte tæring efter næring og skuffe en del børn og deres forældre, siger han til DR København.

Med de færre feriekoloni hold - er det de mindste elever, det går ud over.

- Når vi oplever for mange ansøgninger end vi har plads til, klipper vi af nedefra og starter med børnehaveklasserne, og så går vi til 1 klasse, og i år har vi været helt oppe i 3-4 klasserne og sige nej til ansøgninger, fortæller Søren Freisleben, der nu håber på kommunens hjælp.

Den kan måske også komme, da Børne og ungeborgmester Anne Vang (S) rækker en hånd ud.

- Det er først nu jeg hører om de mange afslag og jeg vil meget gerne tale med Københavns Lærerforening om det her, da feriekolonierne er vigtige for nogle børn til at at komme væk fra deres vante rammer, og få nogle gode oplevelser med andre børn og voksne, siger Anne Vang til DR København.

Hun ser forskellige muligheder for at komme problemet til livs.

- Nu er der i forvejen gode muligheder for at komme på feriekoloni, via en friplads til økonomisk trængte familier, så derfor kan vi måske se på at hæve beløbet på 525 kroner for en uges feriekoloni for andre, men det kan også være at vi skal se på at øge kommunens tilskud, siger Anne Vang.

I alt bliver der plads til 3500 børn på de københavnske feriekolonier i år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik