Foto: Lars Rievers, Scanpix

Bølge af indbrud i Nordsjælland: 15 anmeldt på én dag

Bare i området omkring Hundested blev der i løbet af skærtorsdag, anmeldt syv indbrud.

Nordsjælland har  været ramt af en bølge indbrud i påsken. Der var syv indbrud i fritidshuse i Hundested-området, mens der blev anmeldt otte indbrud andre steder. 

Politiet har det seneste døgn været i fuld gang med efterforskningen af de mange sager.

Når folk kommer tilbage op i deres sommerhus, opdager de, at der har været ubudne gæster, siden de var der sidst.

Jan Hedager, vagthavende ved Nordsjællands Politi

- Vi sikrer os tekniske spor. Når man bryder ind igennem et vindue eller en dør, vil der for eksempel i mange tilfælde være trykmærker, som vi kan registrere og bruge til opklaringen, siger Jan Hedager, vagthavende Nordsjællands Politi. 

I Hundested fandt indbruddene sted på Banevej, Skolelodden, Udlodsvej og Baunevej. På Baunevej slap tyvene afsted med designermøbler tæpper og lamper.

Indbruddene blev alle anmeldt torsdag. Politiet mener, at de alle er foretaget indenfor den seneste uges tid.

Læs også 10 gode råd: Sådan undgår du indbrud

- Når folk kommer tilbage op i deres sommerhus, opdager de, at der har været ubudne gæster, siden de var der sidst, siger vagthavende Nordsjællands Politi. 

I Melby har der været et indbrud på Hellekistevej og to på Udlodsvej. Ejerne af et fritidshuset på Udlodsvej har mistet lamper, køkkenmaskiner et TV og designermøbler.

Læs også Kæderygning afslørede indbrud

Ud over de syv indbrud i Hundested-området blev der torsdag anmeldt yderligere otte indbrud i det nordsjællandske. Blandt andet i Lynge, Vedbæk, Nivå, Espergærde og Hornbæk. Nordsjællands Politi hører meget gerne fra eventuelle vidner:

- Hvis man her set noget mistækeligt, må men meget gerne ringe til os på telefonnummer 114, så vi kan komme videre med sagerne, siger Jan Hedager.