Hundelufter advarer: "Sæt en karabinhage på din snor"

Flere hundeejere oplever, at mænd forsøger på at stjæle deres hunde, mens de lufter dem.

"Pas på din hund. Der har været forsøg på tyverier af hunde ved Islands Brygge-kvarteret". Sådan lyder det på plakater, der nu er hængt op rundt omkring på Islands Brygge.

Har du oplevet lignende?

Kontakt redaktionen på magr@tv2lorry.dk

Flere hundeejere har nemlig for nyligt oplevet, at fremmede forsøgte på at stjæle deres hunde, når de gik tur med dem på Islands Brygge. En af dem har lavet et Facebook-opslag for at advare andre: 

quote Det lykkedes ham heldigvis ikke at få den af, da jeg har sat en karabinhage fast på hendes snor.

Plakat på Islands Brygge

"Vil gøre "brygge-beboere" opmærksomme på, at jeg i går eftermiddags på gåtur med min lille hund blev oppasset af en mand, som forsøgte at stjæle min hund."

Ifølge opslaget satte han sig på hug foran hunden og kælede med den, mens han tager fat i hunden og pillede ved selelukningen. 

"Det lykkedes ham heldigvis ikke at få den af, da jeg har sat en karabinhage fast på hendes snor. Jeg havde hørt rygter om, at de tager selen af og løber med hunden", står der.

Nu opfordrer hundeejeren andre til at købe karabinhager, da det så tager længere tid at få snoren af hunden for en potentiel tyv:

"Pas på jeres hunde og køb en karabinhage, der skrues fast og hold godt fast i jeres snor."

Hundetyve har været på spil før

Maria Kryger med sin unganske vizla, Alpha, nær deres bopæl i Nyboder.
Maria Kryger med sin unganske vizla, Alpha, nær deres bopæl i Nyboder.
Foto: Privatfoto

Under opslaget deler andre borgere nu lignende episoder. TV 2 Lorry fortalte også i december om en lignende hændelse. 22-årige Maria Kryger mødte to mænd på sin aften gåtur i Indre By, og den ene af dem forsøgte ifølge Maria Kryger at tage snoren af hendes hund Alpha. 

- Manden bøjer sig ned og hilser på Alpha. Han aer hende på hovedet, og så nusser han hende, men som om han mærker efter et eller andet. Jeg bliver mistænksom, da jeg har hørt om at, der er hundetyve på spil. Jeg reagerer ved at fortælle dem, at hun har en chip. Han får hurtigt åbnet hendes sele i den ene side. Jeg sætter hånden på hans hoved og får skubbet ham væk, siger Maria Kryger til TV 2 Lorry. 

Siden episoden har Maria Kryger så vidt muligt ikke gået alene med sin hund om aftenen. 

- Jeg har det ad helvede til, når jeg skal gå med hende alene om aftenen, og jeg har heller ikke gjort det i over to måender. Men i går aftes var jeg nødt til det.

Maria Kryger har politianmeldt episoden, og håber, at andre vil gøre det samme for at sætte mere fokus på problemet. 

Margrethe Nielsen lavede denne plakat, da hun hørte om tyveriforsøgene.
Margrethe Nielsen lavede denne plakat, da hun hørte om tyveriforsøgene.

Margrethe satte advarsler op

Også Margrethe Nielsen, der bor på Bryggen og selv har hund, sætter fokus på hundetyvene. Efter hun hørte, hvor mange forsøg, der har været den seneste tid, lavede hun en stak plakater, som nu er sat op rundt omkring på Islands Brygge. 

- Så mange som muligt skal se det, så de er opmærksomme, siger hun.

Margrethe Nielsen har ikke selv oplevet at fremmede forsøgte på at stjæle hendes hund, men bare tanken om det, får hende til at gyse. 

- Jeg håber aldrig, jeg skal opleve det. Det er uhyrligt. Det er ikke til at bære. Jeg synes, det er grænseoverskridende, at folk går og skal være bange for, at fremmede kommer og hægter hunden af snoren for at løbe med den. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik