Hundeorganisation om tyverier: Vær varsom på Islands Brygge

Plakater og opslag på sociale medier advarer om hundetyve på Islands Brygge. Dansk Kennel Klub opfordrer til agtpågivenhed i bydelen.

Pas på din hund! 

Sådan lyder advarslen på plakater, der den seneste tid er blevet hængt op flere steder på Islands Brygge. 

Plakaterne er blevet hængt op, efter en hundeejer i et Facebook-opslag har beskrevet, hvordan hendes hund blev forsøgt stjålet, mens hun gik tur med den. 

Hundeejeren skriver, at en mand foregav at ville kæle med hendes hund, men pludselig prøvede han at få selen af den - dog uden held. 

I kommentarfeltet på facebookopslaget skriver andre om lignende episoder. 

Læs også Hundelufter advarer: "Sæt en karabinhage på din snor"

Appellerer til moral

I Dansk Kennel Klub er man bekendt med et par tidligere sager om forsøg på hundetyveri andre steder i København. At det også sker på Islands Brygge er nyt, og hundeejernes organisation opfordrer til ekstra agtpågivenhed.

Hvis man føler sig forfulgt eller antastet af nogen, så skal man sørge for at råbe op og komme på afstand og få et godt signalement. Man skal politianmelde det her, så vi kan få belyst omfanget af det.

Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub

- Hvis man føler sig forfulgt eller antastet af nogen, så skal man sørge for at råbe op og komme på afstand og få et godt signalement. Man skal politianmelde det her, så vi kan få belyst omfanget af det, siger Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub. 

Det er meget sjældent, at en hund bliver stjålet, men ifølge Dansk Kennel Klub er det alligevel en god ide at sørge for, at ens hund er ID-mærket, og at oplysningerne i Dansk Hunderegister er korrekte.

Det er desuden godt at have nye og vellignende billeder af sin hund, så man nemt kan efterlyse den, hvis den bliver stjålet. 

Derudover appellerer Dansk Kennel Klub til moralen hos dem, der skal ud og købe en ny hund. 

- Hvis man er den mindste smule i tvivl om, at det er den retmæssige ejer af hunden, der forsøger at sælge den til dig, så skal man bede om at se dokumentation via Dansk Hunderegister. Man har en blanket, hvor der står, at man er den retmæssige ejer. Hvis man som sælger ikke kan fremvise den, så har man et problem, og så anbefaler vi, at man som køber henvender sig til politiet, siger Lise Lotte Christensen. 

Læs også Mænd forsøgte at sjæle Marias hund: "Jeg vil advare andre"

Efterspørgsel på karabinhager

Det er helt små hunde, der er blevet forsøgt stjålet, og det er angiveligt sket mindst to forskellige steder på Islands Brygge.

Jeg har fået min mand til at skaffe nogle karabinhager, og nogle kæder som ikke bare lige kan klippes over. Det er alt, vi som hundejere kan gøre.

Dorte Varup

I Dortes Dyreartikler på Islands Brygge kan indehaveren godt mærke, at de lokale hundeejere tager deres forholdsregler.  Der er nemlig stor efterspørgsel på nogle specifikke nye varer på hylderne. 

- Jeg har fået min mand til at skaffe nogle karabinhager, og nogle kæder som ikke bare lige kan klippes over. Det er alt, vi som hundejere kan gøre. Folk skal holde sig fra vores hunde. Konsekvensen er, at man ikke vil have nogen til at klappe ens hund, siger Dorte Varup.  

Det er kunderne selv, der har bedt Dorte Varup om at udvide sortimentet med blandt andet karabinhager, så hundesnoren er sværere at få af. 

- Så det gjorde jeg selvfølgelig. Det er meget lokalt her, så vi støtter og hjælper hinanden, fortæller Dorte Varup.