Politiker raser over kommunens håndtering af hunde, der får stød på gadehjørner

Flere hundeejere på Frederiksberg har oplevet, at deres hunde får stød på gadehjørner. Nu tager både politikerne og Frederiksberg Kommune sagen op.

- Vi vil ikke have, at hunde kommer til skade, fordi kommunen ikke har styr på dens tekniske installationer. Frederiksberg Kommune skal tage borgernes problemer alvorligt.

Sådan lyder det fra politisk ordfører for Socialdemokratiet på Frederiksberg, Sine Heltberg, efter at TV 2 Lorry fortalte historien om, at hunde skriger af smerte på bestemte gadehjørne i Svømmehalskvarteret på Frederiksberg.

Flere hundeejere på Frederiksberg har nemlig fortalt til TV 2 Lorry, at deres hunde får stød på gadehjørnerne på Adilsvej.

Konfronteret med sagen udtalte Frederiksberg Kommune dog onsdag, at problemet var begrænset til et enkelt gadehjørne - en defekt uplight (et lys i belægningen, red.) - og at man i øvrigt havde løst det.

Det er en gruppe af hundeejere dog ikke enige i. Sammen har de kortlagt tre steder, hvor de har oplevet, at Frederiksbergs hunde har fået voldsomme stød - og det har fået Sine Heltberg til at tage sagen op på Frederiksberg Rådhus.

Hunden Alba, som man her kan se, er en af de hunde, der har fået stød på Frederiksberg.
Hunden Alba, som man her kan se, er en af de hunde, der har fået stød på Frederiksberg.
Foto: Privatfoto/Trine Bishop

- Det kan jo ikke være rigtigt, at når folk oplever problemer, at kommunen så ikke vil løse det. Vi stiller nu som krav, at vi skal have en teknisk gennemgang, en kortlægning af alle de steder, der er problemer, og en redegørelse til kommunalbestyrelsen af, hvordan det ser ud, og hvad der skal der til for at udbedre det, siger den politiske ordfører:

- Vi er jo rigtigt rigtig mange, der er glade for at have hund i byen, og vi skal have en by, der er sikker at færdes i.

Sine Heltberg udtaler, at hun forventer, at der ikke går lang tid, før man har en løsning på problemet.

Det har hun formentlig helt ret i.

Frederiksberg Kommune: Alle uplights kobles nu fra

Kommunen har nemlig nu valgt at koble alle uplights i Svømmehalskvarteret fra, siger Jan Bøge Sørensen, der er Vej, Park og Miljøchef i Frederiksberg Kommune, til TV 2 Lorry.

Det sker efter, at kommunen er blevet gjort opmærksom på problemet gennem TV 2 Lorrys historie og fra borgere, der har skrevet om problemet på Facebook.

quote Jeg kan sagtens forstå, at det har været en utrolig kedelig oplevelse. Det er vi selvfølgelig kede af

Jan Bøge Sørensen, Frederiksberg Kommune

- Vi kan konstatere, at der kan være andre steder med problemer end blot de to steder, vi var ude og undersøge, og derfor kobler vi alle uplights fra nu for en sikkerheds skyld, og så tjekker vi dem alle igennem. Vi kobler dem kun til igen, hvis vi har fået udbedret fejlen - hvis der er en fejl, siger Jan Bøge Sørensen.

Han forklarer, at selvom hundeejerne siger, at der er flere gadehjørner, hvor hundene har fået stød, så har kommunen kun modtaget anmeldelser om to konkrete steder.

Hvordan kan det overhovedet ske, at hundene får stød af jorden på Frederiksberg?

- Det er et rigtig godt spørgsmål. Vi har ikke fået indberetninger om det før. Hvis det har været kendt i noget tid blandt hundeejere, ville vi gerne have vidst det. Vi tager det selvfølgelig seriøst. Jeg kan sagtens forstå, at det har været en utrolig kedelig oplevelse. Det er vi selvfølgelig kede af, siger Jan Bøge Sørensen.

En gruppe hundeejere har slået sig sammen for at kortlægge, hvor de har oplevet, at deres hunde har fået stød.
En gruppe hundeejere har slået sig sammen for at kortlægge, hvor de har oplevet, at deres hunde har fået stød.
Foto: TV 2 Lorry

Frederiksberg Kommune gør normalt brug af en driftoperatør, der hvert halve år fører tilsyn med kommunens belysning. Her har man ind til nu primært haft fokus på at tjekke, om der er tydelige, visuelle skader på lamperne, siger Jan Bøge Sørensen.

Derfor er det ikke nødvendigvis blevet registreret hos kommunen, hvis der har været en overgang, hvor strømmen bliver ført til omgivelserne - hvilket altså kan være årsag til stød fra jorden.

- Det vil vi bede dem have fokus på nu, for det må være det, der er sket, siger Jan Bøge Sørensen.

Vej, Park og Miljøchefen opfordrer Frederiksbergs borgere til at tage kontakt til kommunen, hvis de har oplevet, at deres hunde har fået stød. I henvendelsen er det vigtigt at være så konkret som muligt og skrive præcis, hvor man har oplevet stødene.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik