Hun skal afløse Lykketoft

Socialdemokraterne har nu sat navn på den kandidat, der skal afløse Mogens Lykketoft i Høje-Taastrup og Albertslund

Det bliver et par særdeles store, politiske sko, den unge socialdemokrat Anne Sina skal udfylde. Hun er nemlig blevet valgt som afløser for en af dansk politiks helt tunge personligheder - Mogens Lykketoft, der ikke genopstiller ved næste valg. Lykketoft er valgt i Taastrup-kredsen, og her har de hen over efteråret haft travlt med at finde en ny kandidat.

Valgrygterne tog til  hen over efteråret, og derfor havde kredsen travlt med at finde Lykketofts afløser.  Nu er der gennemført urafstemning. Afstemningen stod mellem Anne Sina og Thomas Bak, som var de to ud af i alt fem kandidater, der var gået videre fra første urafstemning. Afstemningen faldt ud til Anne Sinas fordel, der opnåede 58 procent af de afgivne stemmer.

-Fra Taastrupkredsen skal  der lyde et stort tillykke til Anne Sina med valget. Vi glæder os til samarbejdet, der skal sikre, at Høje-Taastrup og Albertslund også er repræsenteret i Folketinget efter næste valg. Jeg vil også gerne takke de øvrige kandidater for deres store engagement og en fair valgkamp, hvor der alene har været fokus politikken og Vestegnens udfordringer, fortæller Per Gravgaard Hansen, der er kredsformand i Taastrupkredsen.

Har prøvet det før

Anne Sina, der er cand. scient. pol.  er 29 år gammel, og har før haft plads i Folketinget. Nogle uger i 2011 og 2012 var hun stedfortræder for henholdvis Karen Klint og Troels Ravn, og den 1. januar 2014 blev hun fuldgyldigt folketingsmedlem da hun som suppleant erstattede  Jacob Bjerregaard. Men ved folketingsvalget i 2015 opnåede hun ikke genvalg.

Manden hun afløser - Mogens Lykketoft - er en særdeles velkendt person i dansk politik. En lang række tunge ministerposter, partiformand og senest formand for De Forenede Nationers generalforsamling er bare nogle af de poster, han kan skrive på sit CV. Formandsposten i FN udløb i september i år, hvorefter Lykketoft vendte tilbage til arbejdet på Christiansborg.

Ved næste valg bliver det altså Anne Sina, der skal kæmpe om hans stol i Folketingssalen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

uddannelser

Ny aftale: Så mange millioner får dit gymnasium eller erhvervsuddannelse

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester truede med at forlade S - nu skifter han mening

Stormflod (1)

Ny rapport om kæmpe ø-projekt får lunken modtagelse: "Det er simpelthen dødens pølse"

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere