Huller i dækningen skyldes din mobil og kommunen

Det kan være rigtig svært at få signal på sin mobiltelefon i Nordsjælland. Et af flere problemer er at kommunerne gør det dyrt og svært at få en god dækning.

Frustrationerne kan til dels skyldes en telefon med en dårlig antenne. I en undersøgelse fra Aalborg Universitet om bl.a. mobilers antennekapacitet ligger Iphone nede i bunden og har meget dårligere antenne end den mobil, der ligger i toppen.

Se også Forbrugerrådets test af smartphones her.

Og kapaciteten er for lille. Det betyder at der ikke er nok master til at understøtte den samlede mængde trafik i regionen. Især ikke når der er "rush-hour". Altså når en masse ringer samtidigt i et bestemt område.

Så teleselskaberne skal opstille flere og bedre master for at løse opgaven godt alle vegne.

En teleanalytiker, John Strand, gør nu opmærksom på, at flere kommuner både gør det dyrt og svært for teleselskaberne at lave god dækning. Det er for svært at få lov til at stille mobilmaster op.

Der er for høje lejepriser for de stykker land, der skal have en mast stående. I København koster det, i følge John Strand, 130.000 kr. for at få en lejeaftale.

Og så er der det, du selv kan gøre noget ved. På listen her (eksternt link) kan du se hvilke ti ting, der gør, at du har en dårligere forbindelse.

Du skal huske at opdatere til de nye versioner der tilbydes til din mobil. Gratis App?s er fulde af reklamer, der hele tiden tapper på din forbindelse. Og luk i det hele taget dine App?s når du ikke bruger dem. De bruger nemlig også af forbindelsen til nettet, når de står åbne.

- I løbet af de sidste par år har mobiloperatørerne skiftet alt det udstyr du ser i toppen af en mobilmast ud fra gammel 2G og 3G udstyr til nyt udstyr der understøtter 2G, 3G og 4G i det samme sende udstyr. I praksis så har man brugt over 7 milliarder kroner på at opgradere mobilnettene, siger John Strand, til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik