Hovedstadsområdet får grøn varme for 100 millioner

En ombygning af Avedøreværket skal bidrage til, at København bliver verdens første CO2-neutrale hovedstad.

Avedøreværket syd for København skal ombygges for 100 millioner kroner, så den store blok 2 kan køre 100 procent på træpiller. Det er varmeselskaberne Veks, Centralkommunernes Transmissionsselskab (CTR) og Dong Energy, der har indgået en ny varmeaftale for Avedøreværkets blok 2 frem til 2027.

- Det er en central del af strategien for vedvarende el- og varmeproduktion, at vi kan udbygge vores kapacitet til at afbrænde træpiller. Dermed reducerer vi vores CO2-udledning, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Dong Energy, i en pressemeddelelse.

Ifølge CTR-bestyrelsesformand Ayfer Baykal vil mere grøn varme fra Avedøreværket reducere CO2-udledningen fra hovedstadens varmeforsyning med lidt over 10 procent om året fra 2015.

Klar til drift 1. oktober 2014

- Det er et godt bidrag til vores målsætning om at levere CO2-neutral varme til ejerkommunerne i 2025 og for København til at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad, mener Ayfer Baykal.

Udbygningen af Avedøreværket omfatter en ny brændselsmølle og yderligere kapacitet til at transportere træpiller fra havnen til lagrene på Avedøreværket.

Udbygningen udføres uden for varmesæsonen i 2013 og 2014, så det ombyggede Avedøreværk er klar til drift fra 1. oktober 2014.

Avedøreværket producerer, hvad der svarer til 1,3 millioner husstandes årlige elforbrug og forsyner cirka 200.000 husstande i hovedstadsområdet med fjernvarme.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik