Hovedstadsområdets klogeste børn er kåret: Er du ligeså klog?

Hovedstadsområdets klogeste folkeskoleelever blev onsdag fundet ved den regionale finale i Smart Parat Svar.

Har du helt styr på, hvem der er vinens gud i græsk mytologi? Eller hvad havet mellem Finland og Sverige hedder?

quote Quizzen går ud på, at det er sejt at være en nørd, og at det er fedt at vide noget.

Johanne Elvers Madsen, børnebibliotekar på Gentofte Hovedbibliotek.

Hvis ikke du har, var du måske kommet i problemer ved den regionale finale i Smart Parat Svar, som onsdag fandt sted på Nationalmuseet i København. Smart Parat Svar er en landsdækkende videns- og læsequiz for 6. klasser.

- Quizzen går ud på, at det er sejt at være en nørd, og at det er fedt at vide noget, siger Johanne Elvers Madsen, der er børnebibliotekar på Gentofte Hovedbibliotek, som er med til at arrangere Smart Parat Svar.

Er du klogere end en 6. klasses elev? Test dig selv i Smart Parat Svar quizzen her.

En kamp mellem Frederikssund og Gladsaxe

I alt 24 hold var nået videre til den regionale finale. Det antal blev hurtigt skåret ned til otte, som skulle kæmpe i to semifinaler. Efter to ekstremt tætte semifinaler var der kun to hold tilbage, som skulle stå over for hinanden i finalen.

De to hold var We Need The Money fra Fjordlandsskolen i Frederikssund og Mettes Tapre Svende fra Atheneskolen i Gladsaxe.

quote Vores navn bliver lavet om fra We Need The Money til We Have The Money

Julie, Fjordlandsskolens afdeling i Dalby

Finalespørgsmålene handlede om alt fra fodbold og musik til Disney og græsk mytologi. Men i sidste ende kunne der kun være én vinder. Med den mindst mulige margen på blot ét point vandt holdet fra Fjordlandsskolens afdeling i Dalby og kan dermed kalde sig Hovedstadsområdets klogeste børn.

Om en måned skal holdet i kamp igen, når det gælder landsfinalen i Smart Parat Svar, hvor der udover titlen også er en pengepræmie på 10.000 kroner på spil.

- Vi kommer til at vinde det hele. Vores navn bliver lavet om fra We Need The Money til We Have The Money, siger vinderholdet efter finalen til TV 2 Lorry.

Landsfinalen i Smart Parat Svar bliver sendt den 7. februar på Lorry+.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik