Foto: Metroselskabet

Hovedstadens letbane får sit eget grønne L

Den kommende letbane i hovedstadsområdet får L som kendingsmærke.

S-toget har sit S. Metroen sidder tungt på M. Nu har den kommende letbane i hovedstadsområdet fået et L som kendingsmærke.

Hovedstadens Letbane, der skal køre på tværs af S-togsnettet mellem Lyngby og Ishøj, får et grønt L - blandt andet fordi, den eldrevne letbane er et grønt transportmiddel.

- Som transportmiddel vil letbanen minde om metroen i København, hvor du ikke behøver at se på en køreplan, fordi den kører hele tiden med afgange hvert femte minut, fortæller formand for bestyrelsen i Hovedstadens Letbane, Anne Grete Holmsgaard.

Erfaringerne fra andre europæiske storbyer som Stockholm, Amsterdam og Paris viser, at letbaner kører meget pålideligt, og der er stor passager-tilstrømning.

- Her i hovedstaden oplever vi, som i resten af verden, at stadig flere mennesker søger mod byen. Derfor er der brug for at være fremsynet, så der bliver plads til alle i trafikken. Det skal letbanen være med til at løse, så vi hjælper både passagererne i den offentlige transport og bilisterne, siger Anne Grete Holmsgaard.

I et letbanetog kan der være 230 mennesker, hvilket svarer til passagererne i cirka tre bybusser.