Hovedstadens kommuner spurter fra resten af landet

Hovedstadsregionen rykker nu for alvor fra resten af landet når det gælder evnen til at tiltrække nye virksomheder og skabe vækst i det private erhvervsliv.

På dagbladet Børsens helt nye erhvervskommuneliste er otte af de ti øverste kommuner således fra Region Hovedstaden, skriver avisen.
Region Midtjylland med landets andet store erhvervsmæssige kraftcenter er end ikke repræsenteret i top-10, mens Greens-undersøgelsen udpeger Ringsted som Årets Erhvervskommune.
Hovedstadens overbevisende magtdemonstration i årets rangering af erhvervskommuner understreges af, at 14 af de øverste 30 på listen kommer fra den region. Og det er sandsynligt, at hovedstadsregionen kan lægge endnu mere afstand til resten af landet i de kommende år.
»Der er i hvert fald store fordele for virksomhederne ved at placere sig der, hvor der er højtuddannet og specialiseret arbejdskraft at hente, og hvor der typisk også er leverandørvirksomheder og et marked at afsætte nogle af sine varer på,« siger seniorforsker Gabriel Pons Rotger, AKF, instituttet for Anvendt Kommunal Forskning.
I DI tror underdirektør Hanne Schou, at Region Hovedstaden fortsat vil tiltrække virksomheder og vækst. Den har jo en solid fordel ved bl.a. at kunne tilbyde kvalificeret arbejdskraft fra hele Øresundsregionen.
»Internationalt er det også en fordel med en stærk metropol, som kan konkurrere med Berlin, Hamborg og andre store byer. Men det er ikke nødvendigvis til fordel for hele Danmark, at en meget stor del af udviklingen koncentreres i metropolen. DI mener, at der i alle landets kommuner skal være mulighed for erhvervsudvikling, og Børsens erhvervskommuneundersøgelse viser da også, at der i alle fem regioner er kraftcentre, hvor der kan skabes vækst,« siger Hanne Schou.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik