Sjællandske brandfolk sørger over død jysk kollega

Både Hovedstadens Beredskab og Beredskab Øst udtrykker deres dybeste medfølelse, efter en brandmand her til aften mistede livet i Sydøstjylland.

En 41-årig brandmand mistede torsdag aften livet, da han var i færd med at bekæmpe en stor markbrand ved Galten i Sydøstjylland.

Brandmanden blev kørt over af en tankvogn, der bakkede henover ham, skriver TV 2.

Nyheden om den tragiske ulykke har gjort stort indtryk blandt brandfolkene i Hovedstadens Beredskab.

På det sociale medie Twitter udtrykker beredskabet deres dybeste medfølelse til den jyske brandmands pårørende og kolleger.

- #HBeredskab (Hovedstadens Beredskabs Twitter-navn, red.) har erfaret at en brandmand i Østjylland i dag har mistet livet ved en tragisk ulykke. Brandmanden var sammen med kolleger ved at bekæmpe en større markbrand. #HBeredskab sender sine kondolancer og dybeste medfølelse til de pårørende og involverede kolleger.

- I respekt for den omkomne brandmandskollega, der tidligere i dag blev dræbt under slukningsarbejde i Østjylland, har #Hberedskab besluttet at flage på halv fra alle stationer og adresser imorgen, fredag den 20. juli, skriver beredskabet i et opfølgende tweet.

De pårørende til den 41-årige er underrettet.
De pårørende til den 41-årige er underrettet.
Foto: Local Eyes

Også kollegerne hos Beredskab Øst kondolerer og vil ligeledes flage på halv i morgen:

- Meget trist og tragisk nyhed. Den største medfølelse og kondolence til de pårørende og brandmandens kollegaer. De varmeste tanker fra alle kollegaerne i Beredskab Øst, skriver beredskabet på Twitter.

Beredskabsformand i sorg

Også formanden for Danske Beredskaber, Jarl Vagn Hansen, er dybt berørt:

- Det er med dyb sorg at vi her til aften har konstateret, at en kollega har betalt den ultimative pris under sin indsats for at redde liv og værdier for os alle. Vore tanker er hos vores afdøde kollegas familie og nærmeste, og alle kvinder og mænd i det danske beredskab takker betingelsesløst og med stolthed for at have været på hold med ham, siger han i en pressemeddelelse her til aften.

 
 
Foto: Local Eyes

Hvordan ulykken præcist skete, er ifølge TV 2 endnu uvist, men Arbejdstilsynet skal se nærmere på sagen.

Branden, der nu er slukket, opstod omkring klokken 17.30 ved Tåstrupvej lige på grænsen mellem Skanderborg Kommune og Aarhus Kommune, skriver TV 2 ØSTJYLLAND. Branden opstod i forbindelse med høstarbejde på marken. Netop markbrande har der været flere tilfælde af også i TV 2 Lorrys sendeområde.

 
 
Foto: Local Eyes

Jarl Vagn Hansen understreger, at naturbrande er en vanskelig logistisk operativ indsats. De omfatter meget mandskab og materiel, som ofte må flyttes hurtigt rundt i området for at fange ilden.

- Det er derfor desværre en risiko, at indsatsfolkene kommer i stor fare. Og det har vi desværre set et skræmmende eksempel på her til aften, udtaler formanden for Danske Beredskaber.

De pårørende til den 41-årige er underrettet.

 
 
Foto: Local Eyes

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik