Hvidovre var et af hovedindsatsområderne for Hovedstadens Beredeskab Foto: TV 2 Lorry

Hovedstadens beredskab: Sådan gik det

Efter en voldsomt travl dag og aften runder Hovedstadens Beredskab stormfloden af: Sikringsindsatsen holdt

Det lykkedes!

Sådan kan man omskrive den gennemgang af gårsdagens stormflodsindsats, som Hovedstadens Beredskab har sendt ud her til morgen oven på en dag, der krævede store anstrengelser fra beredskabskorpsene.

Læs også Her knoklede Beredskabet hårdt mod vandet

Hovedstadens Beredskabs primære indsats rettede sig mod Dragør og Hvidovre, hvor der var størst fare på færde og højest risiko for øversvømmelser. I Hvidovre blev der fyldt og uddelt 10.000-vis af sandsække, som blev udleveret til borgerne, og langs Hvidovre Strandvej blev der lagt 850 meter vanddæmning - såkaldte watertubes - ud.

I Dragør blev Dragør Museum og øvrige bygninger ved havnen sikret, og på digerne  nord og syd for Dragør by blev digerne forstærket.

(Artiklen fortsætter under videoen)

00:34

På Amager var digerne under stort pres fra vandmasserne. Se billederne her. 

Luk video

Flere steder var situationen kritisk

På Hvidovre Strandvej trængte der vand ind i flere ejendomme. Ved Harrestrup Å i Hvidovre steg vandet og løb ind i flere huse. Åbne arealer blev oversvømmet. I Dragør var presset på digerne meget stort, og på Kalvebodvej, der ligger på sydspidsen af Amager, trængte der vand ind i bygninger.

Først på aftenen toppede vandstanden - og kort efter begyndte oprydningsopgaverne at hobe sig op. Huse og grunde på Hvidovre Strandvej blev lænset for vand. Ved Harrestrup Å er den opgave stadig i gang og ved diget på den sydlige del af Amager er pumper i gang med at lede vandet væk. 

Men - som konklusionen fra Hovedstadens Beredskab lyder: Den overordnede plan for sikring af Hvidovre og Dragør holdt og der var indsat omfattende styrker og store mængder materiel.

Læs også Vandstanden har toppet flere steder: På Amager kæmper man stadig

I morgenens konklusion fra Hovedstadens Beredskab udtrykker de medfølelser med de familier, der trods indsatsen er blevet ramt af oversvømmelserne.

00:41

Også i Hvidovre kæmpede man for at holde vandet ude af husene. 

Luk video