Hovedstaden spår travl valgdag, mens Ishøj håber at slippe for bundplacering

Valgansvarlig fra Københavns Kommune forudser, at der endnu engang bliver travlt ved stemmeboksen. Samtidig håber Ishøj på at slippe for bundpladsen.

Det er ikke kun på grund af det gode vejr - og at valgdagen falder sammen med en fridag, at man i Københavns Kommune forudser travlhed ved stemmeboksene i dag. 

Ved det nylige Europa-Parlamentsvalg oplevede hovedstaden en rekordhøj valgdeltagelse, og på Københavns Rådhus regner man med at den gode stime fortsætter.

- Vi havde her i København en stigning på næsten 14 procentpoint ved EP-valget, så der var rigtig mange, der havde lyst til at komme ned og stemme.

Det oplyser Thomas Jakobsen, der er valgansvarlig i København Kommune til TV 2 Lorry:

Prognoserne for valgdeltagelsen i Københavns Kommune bliver opdateret løbende op ad dagen.

I Hovedstaden er der omkring 423.000 stemmeberettigede, som i løbet af dagen i dag kan sætte deres kryds ved et af de 53 valgsteder.

Valgets temaer kan redde Ishøj fra bundpladsen

Med en stemmeprocent på henholdvis 79,4 procent ved sidste folketingsvalg og 56,59 procent ved EP-valget, så er Ishøj tydeligt den kommune i Lorrys område, der kæmper mest med at lokke borgerne til stemmeurnerne.  

Men måske kan denne valgkamps temaer være dét, der rykker stemmeprocenten i Ishøj lidt op fra bundlinjen:

- Der har jo været fokus på nogle lidt andre ting, end vi har været vant til. Både indenfor klimaet, sundhed, børn og ældre - og det er klart noget, folk lægger mærke til, fortæller kommunens borgmester, Ole Bjørstorp (Soc.dem). 

Og selvom kommunen ikke har lavet særlige tiltag for at øge stemmeprocenten, så håber borgmesteren blandt andet, at den store interessen for, hvorvidt kommunen kan bevare den nuværende service til børn og unge, kan få lidt flere til at sætte deres kryds.

- Vi forventer, at stemmeprocenten bliver højere. Og hvis bare den kan nå derop på et par og firs procent, så bliver jeg rigtig glad, fortæller han til TV 2 Lorry. 

På kortet her kan du se, hvor stor en del af din kommune, der huskede at sætte kryds ved Folketingsvalget i 2015:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik