Hovedstaden har rekord i arbejdslystne pensionister

Normalt betyder overgangen fra arbejdslivet til pension, at arbejdstøjet lægges definitivt på hylden, men sådan er det dog ikke i Lorryland.

"Jeg glæder mig til blive pensioneret. Nøj, hvor skal jeg sove længe, få malet nogle akvareller, og gjort noget ved den yoga." 

Sådanne tanker kan man måske som arbejdsramt af og til få, når mandag morgen truer, og deadlines hamrer i mod én. 

Men når pensionsalderen så er opnået, vælger overvældende mange at forblive i arbejdstøjet. 

quote Det er i virkeligheden de færreste, der ønsker at gå fra 38 til 0 timer fra den ene dag til den anden.

Jesper Brask Fischer, direktør i PFA Senior Services

Mere end 8 ud af 10 borgere i Region Hovedstaden er parate til at arbejde videre på nedsat tid for eksempel 10-15 timer om ugen, efter de er gået på pension.

Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for PFA.

Dermed er Region Hovedstaden det sted i landet, hvor flest har lyst til at have en tilknytning til arbejdsmarkedet efter pensionstidspunktet. 

I hvilken grad kan du forestille dig at arbejde på nedsat arbejdstid, efter du er gået på pension – eksempelvis 10-15 timer om ugen? Region Hovedstaden.
I meget høj grad 29 %
I nogen grad 37 %
I mindre grad 16 %
Slet ikke 8 %
Ved ikke 10 %

Direktør for Senior Services i PFA Jesper Brask Fischer forklarer, at det blandt andet skyldes, at seniorerne generelt er blevet mere friske, og at mange også ønsker at trække sig gradvist tilbage fra arbejdsmarkedet.

- Vi lever længere, og flere holder sig aktive og friske langt oppe i alderen. Arbejdslivet bliver også længere samtidig med, at pensionsalderen er på vej op. Alligevel ser vi, at en stor andel gerne vil fortsætte deres tilknytning til arbejdsmarkedet efter de er gået på pension. Det er i virkeligheden de færreste, der ønsker at gå fra 38 til 0 timer fra den ene dag til den anden, og det skal vi som samfund være i stand til at facilitere, siger Jesper Brask Fischer, direktør i PFA Senior Services.

I undersøgelsen angiver 82 procent af Region Hovedstadens indbyggere, at de i større eller mindre grad kan forestille sig at arbejde videre på nedsat tid, efter de er gået på pension. På landsplan er det tilsvarende tal 78 procent.

Jesper Brask Fischer henviser til, at årsagen kan være, at arbejdsforhold og ny teknologi har gjort det muligt for mange at arbejde længere – også efter de er gået på pension.

Men med flere år på arbejdsmarkedet følger også et behov for gradvis nedtrapning, så man som pensionist for eksempel kan få et deltidsjob eller få lov til at gå ned på 10-15 timer om ugen.

- Vi kan også fra tidligere erfaringer se, at der er en relativt stor gruppe, som gerne vil arbejde videre, men ikke nødvendigvis på fuld tid. Vi er på vej mod et samfund, hvor mange i højere grad identificerer sig med arbejdet, men også gerne selv vil bestemme, hvornår og hvordan de forlader arbejdsmarkedet. Det kan handle om at bevare den faglige stolthed og de sociale relationer på arbejdet samtidig med, at man kan få mere tid til fritidsinteresser og familien, siger Jesper Brask Fischer. 

quote Det kan handle om at bevare den faglige stolthed og de sociale relationer på arbejdet samtidig med, at man kan få mere tid til fritidsinteresser og familien.

Jesper Brask Fischer, direktør i PFA Senior Services

Undersøgelsen er gennemført blandt 2038 danskere.

På landsplan angiver 78 procent, at de i større eller mindre grad kan forestille sig at arbejde videre på nedsat tid, efter de er gået på pension, og kun 9 procent angiver, at de slet ikke ønsker det. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik