Hotelportal inviterer til fodbold med fokus på verdensmål

Forum lagde onsdag gulv til en anerledes fodboldturnering, hvor formålet var at sætte fokus på FN's 17 verdensmål.

"Velkommen til en lidt anerledes fodboldevent" lyder det fra scenen i Forum, hvor den velkendte fodboldkommentator Flemming Toft er ved at byde velkommen til Goodwings Company Cup. En fodboldturnering, som sætter fokus på FN's 17 verdensmål.

- Jeg synes det er et fantastisk godt formål generelt set, og det er en event, som kan skabe noget farve og noget fællesskab og så nogle fælles mål. Ikke fodboldmæssigt, for der har de hver deres, men FN’s verdensmål, siger Flemming Toft, som er både konferencier og kommentator til turneringen, til TV 2 Lorry.

quote Vi har alle gået til rigtig mange konferencer om verdensmålene, og det er godt, men vi vil gerne aktivere folk på en energisk og sjov måde.

Christian Møller-Holst, stifter og administrende direktør i Goodwings

Bag den lidt utraditionelle fodboldturnering står Goodwings - en hotelportal, der sender halvdelen af sin kommission, som de får ind fra kunder, til projekter, der gavner mennesker og miljøet. Projekter, som er helt i tråd med FN's verdensmål.

- Der er en erkendelse af, at hvis vi skal lykkes med at opfylde de her verdensmål inden 2030, så skal vi have erhvervsliv, vi skal have offentlig sektor og vi skal have det øvrige civilsamfund til at gå sammen om at finde løsninger, der sørger for, at vi får opfyldt de her 17 verdensmål, siger Christian Møller-Holst, stifter og administrende direktør i Goodwings, til TV 2 Lorry.

I alt fire små fodboldbaner var sat op i Forum - de blev fyldt op af hold fra virksomheder, der også gerne vil sætte fokus på verdensmålene.

- Vi har alle gået til rigtig mange konferencer om verdensmålene, og det er godt, men vi vil gerne aktivere folk på en energisk og sjov måde, siger Christian Møller-Holst til TV 2 Lorry.

Bolddrenge for en bæredygtig verden

Mens virksomhederne gik til den på banen og Flemming Toft kaldte, at der var "målorgie på bane 3", sørgede elever fra Randersgades Skole på Østerbro for at boldene ikke fløj for langt ud over sidelinjerne. 

quote Hvis vi skal lykkes med at opfylde de her verdensmål inden 2030, så skal vi have erhvervsliv, vi skal have offentlig sektor og vi skal have det øvrige civilsamfund til at gå sammen om at finde løsninger.

Christian Møller-Holst, stifter og administrende direktør i Goodwings

Eleverne var særligt udvalgt til opgaven som bolddrenge og piger. For i hele 2018 har verdensmålene været en del af undervisningen på skolen.

- Det burde alle skoler jo gøre. Det her handler om den virkelighed børnene lever i og den virkelighed, som vi skal sende børnene ud i og vi har for lidt virkelighed i vores folkeskole, siger Jesper Friis, der er skoleleder på Randersgades Skole, til TV 2 Lorry.

"Jeg synes det er superfedt"

Den alternative undervisning skal uddanne eleverne i at pege verden i en bæredygtig retning. Indtil videre er undervisningen primært foregået gennem temauger, men over de næste tre år udruller skolen faste undervisningsforløb, for alle skolens årgange, hvor der skal arbejdes med verdensmålene. 

quote Det her handler om den virkelighed børnene lever i og den virkelighed, som vi skal sende børnene ud i. Og vi har for lidt virkelighed i vores folkeskole.

Jesper Friis, skoleleder på Randersgades Skole

- Det handler om, at vi skal forbedre verden og få et bedre samfund og klima, siger Jesper Rask Skovfoged, som er elev på Randersgades Skole, til TV 2 Lorry.

- Jeg synes faktisk, at det er superfedt, at vi også lærer noget om andre lande, siger Magnus Nielsen, som også går på Randersgades Skole, til TV 2 Lorry.

De 17 verdensmål:

1) Afskaf fattigdom
2) Stop sult
3) Sundhed og trivsel
4) Kvalitetsuddannelse
5) Ligestilling mellem kønnene
6) Rent vand og sanitet
7) Bæredygtig energi
8) Anstændige jobs og økonomisk vækst
9) Industri, innovation og infrastruktur
10) Mindre ulighed
11) Bæredygtige byer og lokalsamfund
12) Ansvarligt forbrug og produktion
13) Klimaindsats
14) Livet i havet
15) Livet på land
16) Fred, retfærdighed og stærke institutioner
17) Partnerskaber for handling

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik