Hospitalsudgifter løber løbsk i Nordsjælland

I Nordsjælland er kommunernes udgifter til hospitalsindlæggelser pludselig steget markant - uden at de kan få nogen forklaring på det.

Gribskov, Helsingør, Halsnæs, Fredensborg, Hillerød, Allerød, Frederikssund og Hørsholm.

Alle disse 8 kommuner er tilknyttet Nordsjællands Hospital - og betaler en såkaldt medfinansiering for de borgere i kommunen, der bliver indlagt på sygehusene i regionen. Penge, der automatisk trækkes ud af den kommunale pengekasse.

Men udgifterne er vokset og vokset - uden at kommunerne kan få svar på, hvorfor.

Blandt andet i Allerød - hvor de sidste år pludselig skulle betalte 14 millioner kroner mere i medfinansiering.

- Det kan jo betyder, at lige pludselig kan der stå borgere udenfor rådhuset og spørger: Hvorfor skal vi nu spare? For det er klart, hvis vi bruger penge et sted, skal vi spare dem et andet sted, siger Allerøds konservatives borgmester, Jørgen Johansen til TV 2 Lorry.

I Halsnæs føler de sig decideret utrygge over de løbske udgifter.

- Vi var blevet stillet klart i udsigt, at udgifterne til hospitalerne, som vi skal betale, ville blive holdt i ro. Og endda falde i forhold til sidste år. Men nu kan vi ser, at de første tre måneder af året, er udgifterne stigende, hvilket kan betyde merudgifter på 10 millioner kroner. Så det er vi meget nervøse for, siger Venstres borgmester i Halsnæs, Steen Hasselriis.

Men på trods af kommunernes appel kan Region Hovedstaden ikke rigtigt forklare de stigende udgifter. Udover at der findes flere ældre i Nordsjælland.

- Vi prøver faktisk sammen med kommunerne, at skabe bedre gennemsigtighed. Men det er meget kompliceret det her område at kigge ned i, når man ikke er vokset op i et hospitalssystem, siger Region Hovedstadens økonomichef Torben Hedegaard Jensen.

Region Hovedstaden siger til TV 2 Lorry, at de håber, at de har en bedre og mere overskuelig løsning klar til kommunerne efter sommerferien.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik