Hospitalsdirektør fyret efter store økonomiske problemer på Herlev og Gentofte

Region Hovedstaden har fyret hospitalsdirektøren for Herlev og Gentofte Hospital, hvor voldsomme budgetoverskridelser netop er blevet kortlagt.

Der er store økonomiske problemer på Herlev-Gentofte Hospital i Region Hovedstaden, der tirsdag har valgt at afskedige hospitalsdirektøren for de to fusionerede sygehuse.

I en pressemeddelelse orienterer regionen om, at der er indgået med hospitalsdirektør Klaus Lunding om, at han fratræder sin stilling.

Udmeldingen kommer tirsdag eftermiddag, efter Region Hovedstadens forretningsudvalg samme formiddag af administrationen er blevet orienteret om massive budgetoverskridelser på de to hospitaler, Lunding har stået i spidsen for.

I orienteringen fremgår det, at Herlev og Gentofte Hospital forventer en budgetoverskridelse i 2019 på op mod 50 millioner kroner.

Region Hovedstaden vurderer i orienteringen, at en del af den budgetoverskridelse skyldes, at det ikke er lykkedes hospitalet at ”effektuere besluttede besparelser og omprioriteringer i tilstrækkeligt omfang”.

Ønsker ikke at uddybe fyring

TV 2 Lorry har været i kontakt med Region Hovedstadens pressevagt, der oplyser, at hverken regionsdirektør Svend Særkjær eller regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) ønsker at uddybe fyringen af hospitalsdirektør Klaus Lunding.

I stedet henviser Region Hovedstaden til pressemeddelelsen, hvori regionsdirektør Svend Særkjær udtaler følgende:

- Region Hovedstaden vil gerne takke Klaus for hans store indsats og mangeårige virke. Fusionen er vel gennemført, og i de kommende år står Herlev og Gentofte Hospital overfor nye udfordringer med bl.a. indflytningen i det nye hospital. Vi står over for at skulle se nogle år fremad, og mener i det lys, at tiden er inde til nye ledelsesmæssige kræfter.

Det har derfor ikke været muligt for TV 2 Lorry at få bekræftet, at fyringen af Klaus Lunding skyldes de store budgetoverskridelser på de to hospitaler, han har stået i spidsen for.

Klaus Lunding (nummer to fra højre) er blevet afskediget som hospitalsdirektør for Herlev-Gentofte Hospital. Her ses han i selskab med blandt andre Kronprinsesse Mary og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).
Klaus Lunding (nummer to fra højre) er blevet afskediget som hospitalsdirektør for Herlev-Gentofte Hospital. Her ses han i selskab med blandt andre Kronprinsesse Mary og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Skal iværksætte genopretningsplan

I orienteringen om de økonomiske problemer fremgår, at der er udarbejdet en handleplan med løsninger, der skal bringe hospitalsfusionens økonomi tilbage i balance.

Handleplanen – eller rettere genopretningsplanen – indeholder tre punkter, der blandt andet omhandler sengelukninger, ansættelsesstop, nedsættelse af vikarforbrug og udskydelse af videreuddannelse.

Berlingske har tirsdag berettet om de økonomiske problemer og været i kontakt med hospitalsdirektør Klaus Lunding inden dennes fyring.

Her har Klaus Lunding udtalt, at han forventer, at genopretningen kan gennemføres uden afskedigelser, ”som det ser ud nu”.

Dette kom tydeligvis ikke til at holde stik, idet han selv er blevet afskediget, givetvis som allerførste skridt i en genopretningsplan.

Til Berlingske har Leila Lindén (S), der er medlem af forretningsudvalget, kaldt budgetoverskridelserne for ”en rædsom situation, der er opstået.”

- Jeg er både skuffet og overrasket over, at det på ny går galt på Herlev, når de andre store hospitaler godt kan finde ud af for eksempel at få fastansat flere jordemødre og holde budgetterne, siger hun til avisen.

Region Hovedstanden oplyser, at der vil blive iværksat en proces med henblik på ansættelse af en ny hospitalsdirektør "så hurtigt som muligt".

Indtil da konstitueres vicedirektør Steen Werner Hansen stillingen som hospitalsdirektør.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik