Hospitalsafdeling lod unge læger uddanne sig selv

Ingen tjekkede arbejdet, og der var oftest ingen oplæring i at foretage de operationer, som de yngre læger blev sat til.

Sådan har vilkårene været på en af landets største ortopædkirurgiske afdelinger på Herlev Hospital ved København, afslører en ny såkaldt inspektorrapport af afdelingen fra Sundhedsstyrelsen, skriver metroXpress.

Det betyder, at de yngre læger skulle foretage indgreb på skadestuen, de aldrig havde prøvet tidligere med en rutineret læge - eller set en rutineret læge gøre.

Desuden er de yngre læger kommet igennem deres seks måneders turnusforløb med en mangelfuld, selvlært eller direkte fejlagtig faglighed.

»Det er bare ikke godt nok. Det er på ingen måde acceptabelt, at en nyuddannet læge kan stå alene i en situation, hvor vedkommende har behov for hjælp fra en ældre kollega i forbindelse med behandling af en patient. Det kan gå ud over patienterne. Derfor er det også vigtigt, at der bliver taget hånd om dette problem med det samme,« siger formand for Yngre Læger, Lisbeth Lintz, til metroXpress.

Hun bliver støttet af formand for Lægeforeningens Uddannelsesudvalg Mads Skipper, der er stærkt bekymret.

»Det kan ikke gå hurtigt nok med at få rettet op på uddannelsesforholdene. Meningen er jo, at læger skal videreuddannes til at kunne give så god og sikker en behandling som muligt,« siger han til avisen.

Kontorchef i Sundhedsstyrelsen Birte Obel hæfter sig ved, at afdelingen har taget handling og fulgt anvisningerne i inspektorrapporten.

»Det er afdelingsledelsens ansvar, at de unge læger ikke bliver sat til at løse opgaver, de ikke er rustet til. Det er et ansvar, vi må stole på, de har varetaget. Det er en afdeling med et stort uddannelsespotentiale. Der er et stort patientflow og så står den for skadestuen. Derfor er det også vigtigt, at de har fået muligheden for at rette op på problemerne, så den igen kan blive en god uddannelsesafdeling,« lyder det fra Birte Obel.

Som en konsekvens af den kritiske inspektion har afdelingen netop fået ny uddannelsesansvarlig overlæge.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra ledelsen på Herlev Hospitals ortopædkirurgiske afdeling.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere