Efter drab på ansat: Nu skal hospitaler tage imod psykisk syge

Hospitalerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden skal fremover kunne tage imod i alt 70 psykisk syge med svære lidelser.

Psykiatrien har netop fået tildelt 150 nye pladser til patienter med svære psyksike lidelser. 

De nye særlige sengepladser skal aflaste de kommunale bosteder, som for eksempel Lindegården.

quote Det gør, at de kan være i behandling længere tid, end de normalt ville have været. Det betyder, at vi kan nå at hæve deres generelle funktionsniveau, behandle dem bedre.

Jacob Wagner Madsen, udviklingschef Psykiatrisk Center Nordsjælland

I Hovedstadsområdet skal hospitalerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden fremover kunne tage imod i alt 70 psykisk syge med svære lidelser.

Det er resultatet af en ny plan fra Danske Regioner.

De 150 nye pladser kommer oven på den tragedie, hvor en kvindelig ansat i marts sidste år blev stukket ihjel af en beboer på Lindegården i Roskilde. Det var det det femte drab på fire år på et kommunalt bosted.

Nu skal et samarbejde mellem regioner og kommuner aflaste bostederne og øge sikkerheden. 
Fremover skal udadreagerende psykisk syge kunne få behandling i op til seks måneder på nye særlige hospitalsenheder. 

quote Det er jo dem, vi typisk har set være svære at rumme i botilbuddene, og så er det rigtig godt, at vi nu får et særligt sted, hvor vi kan give dem et mere målrettet tilbud

Knud Kristensen, formand SIND.

 - Det gør, at de kan være i behandling længere tid, end de normalt ville have været. Det betyder, at vi kan nå at hæve deres generelle funktionsniveau, behandle dem bedre ift. deres misbrug, end vi har kunnet tidligere, siger Jacob Wagner Madsen, der er udviklingschef ved Psykiatrisk Center Nordsjælland til TV 2 Lorry.

70 nye pladser til hovedstadsområdet

I Region Sjælland og Region Hovedstaden skal der oprettes i alt 70 særlige pladser til psykiatriske patienter. 

Jacob Wagner Madsen er lige nu i færd med at finde personale til den nye afdeling under Region Hovedstaden, som placeres på Fredersikssund Hospital og skal rumme 47 sengepladser. 

quote Det er svært at sige, at man kan sikre noget. Jeg kan sige, at vi vil være ambitiøse på at lave et tilbud til patienterne, som de ikke tidligere har fået.

Jacob Wagner Madsen, udviklingschef Psykiatrisk Center Nordsjælland

- Der skal både være fokus på rehabilitering, misbrugsbehandling og psykiatrisk behandling. Og så er det rigtig vigtigt for os, at vi også får skabt akitivteter for patienterne, for hvis du skal være indlagt et halvt år, er det vigtigt, at der er noget meningsfuldt at tage sig til, siger Jacob Wagner Madsen.

Et mere målrettet tilbud

I SIND ser formanden positivt det nye tilbud til psykisk syge med uadadreagerende adfærd, et misbrug eller en behandlingsdom.

 - Det er jo dem, vi typisk har set være svære at rumme i botilbuddene, og så er det rigtig godt, at vi nu får et særligt sted, hvor vi kan give dem et mere målrettet tilbud, siger Knud Kristensen, der er formand for landsforeningen for psykisk sundhed SIND. 

quote Hvis vi får givet dem, der er allermest syge en ordentlig behandling, så er jeg ikke i tvivl om, at vi vil kunne se resultater

Knud Kristensen, formand SIND.

Det er regionerne, som skal drive pladserne og kommunerne, som skal betale. 
Jacob Wagner Madsen håber, det nye samarbejde kan forhindre vold og tragiske hændelser på bostederne. 

 - Det er svært at sige, at man kan sikre noget. Jeg kan sige, at vi vil være ambitiøse på at lave et tilbud til patienterne, som de ikke tidligere har fået. Det kan så bringe os et stykke hen ad vejen.

 - Hvis vi får givet dem, der er allermest syge, og som har været anledning til mange af problemerne, en ordentlig behandling, så er jeg ikke i tvivl om, at vi vil kunne se resultater ift. mængden af vold, tilføjer Knud Kristensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik