Region Hovedstaden vurderer, at besparelserne vil betyder højst 220 fyringer. Foto: Linda Kastrup - Scanpix

Hospitaler: 900 nedlagte stillinger bliver til 220 fyringer

Tidligere pension og frivillige fratrædelser skal være med til at forhindre fyringer ovenpå Region Hovedstadens besparelser.

Tirsdag vedtog regionsrådet i Region Hovedstaden som ventet budgettet for 2017. Det medfører nedlagte sengepladser og 900 nedlagte stillinger på hospitalerne.

Alle partier undtagen Venstre og Enhedslisten er med i forligt, som blev aftalt den 5. september.

Læs også Region Hovedstaden sparer 900 stillinger i sundhedssektoren

Siden da har regionen arbejdet for at finde ud af, hvordan stillingerne kan blive nedlagt uden, at medarbejdere skal fyres. I dag meldes det så ud, at langt over halvdelen af stillingerne kan nedlægges uden fyring.

- Vi har afsat 76 milioner til at indfase nedskærringerne langsommere. Jeg er rigtig glad for, at det betyder, at vi ikke skal fyre så mange, siger Sophie Hæstorp Andersen, der er regionsrådsformand i Region Hovedstaden for Socialdemokratiet.

Det er en god nyhed. For vores medarbejdere er gode, og vi har brug for dem.

 Anne Ehrenreich, gruppeformand, Venstre, Region Hovedstaden

Fyringerne undgås primært ved, at man lader kontrakter løbe ud, at medarbejdere går tidligere pension og ved frivillige aftrædelser.

Nedlagte sengepladser

Regionens besparelser på 600 millioner kroner rammer bredt på alle sygehuse og alle faggrupper. Budgettet betyder også, at 38 medicinske sengepladser lukker. Det er den primære årsag til, at Venstre ikke er med i forliget.

- Vi synes, at der var mulighed for at spare mere på administration, for vi kunne se, at det administrative budget var vokset mere end sundhedsbudgettet, siger Anne Ehrenreich, gruppeformand, Venstre, Region Hovedstaden.

Læs også Oversigt: Sådan rammer besparelser hospitalerne

Efter budgettet er vedtaget, støtter Venstre dog, at så få medarbejdere som muligt bliver fyret.

- Det er en god nyhed. For vores medarbejdere er gode, og vi har brug for dem, siger Anne Ehrenreich til TV 2 Lorry.

Som det ser ud nu, er der lagt op til, at 220 medarbejdere skal afskediges, men arbejdet med at undgå fyringer fortsætter, så antallet af afskedigelser kan meget vel blive lavere.

 

Så mange skal fyres på hospitalerne

Foreløbig oversigt over planlagte afskedigelser pr. 20. september 2016. Antallet af afskedigelser på de enkelte hospitaler og virksomheder bliver måske lavere.

Amager-Hvidovre: 46
Bispebjerg-Frederiksberg: 10
Bornholm: 4
Herlev-Gentofte: 22
Nordsjælland: 0
Rigshospitalet: 59
Psykiatrien: 47
Den Præhospitale Virksomhed: 0
Region Hovedstadens Apotek: 0
Koncerncentrene: 12
I alt: 200

Kilde: Region Hovedstaden