Hospital tilbyder privatliv og ny sengeteknologi

Når byggeriet af Nyt Hvidovre Hospital er færdigt, kan patienterne se frem til flere nye tiltag, der vakte begejstring ved åbent hus-arrangement i dag.

Eget toilet og bad, hurtigere adgang til speciallæger og mulighed for at bestille mad, ændre belysning og selv vælge underholdning, når man er sengeliggende, er blandt de tiltag, som gæsterne til dagens åbent hus-arrangement på Nyt Hospital Hvidovre fik præsenteret.

Det nye hospital åbnede søndag døren op for nysgerrige naboer og borgere, der gerne ville høre mere om arbejdet med den 32.000 kvadratmeter store udvidelse af Hvidovre Hospital. De blev blandt andet præsenteret for området, der skal danne rammen om en stor fælles akutmodtagelse:

- Når man kommer akut, så er det ofte de samme ting, man har brug for. Det kan være røntgen, scanning eller blodprøve. Man kan også have behov for, at der er en speciallæge til stede, der hurtigt kan se på én og vurdere, hvad der skal ske, siger Birgitte Rav Degenkolv, der er direktør på Hvidovre Hospital.

Illustration af Nyt Hospital Hvidovre
Illustration af Nyt Hospital Hvidovre
Foto: LINK Arkitektur + Schmidt Hammer Lassen Architects
Illustration af receptionsområde
Illustration af receptionsområde
Foto: LINK Arkitektur + Schmidt Hammer Lassen Architects

Udsigt til mere privatliv

Som flere andre sygehuse i Region Hovedstaden er Hvidovre Hospital også i gang med at sørge for flere 1-sengs og 2-sengs patientværelser. Dermed kan patienterne se frem til mere privatliv og en mindre risiko for at blive smittet af andre patienter.

Et andet tiltag er de nye patientterminaler, der giver patienterne mulighed for at gøre en række ting fra sygesengen, som de før skulle have hjælp til.

- Patienterne får mulighed for at styre lyset i rummet, bestille mad, ændre temperaturerne i værelset, skype og meget mere. På den måde bliver de mindre afhængige af sygeplejerskerne, siger Birgitte Rav Degenkolv.

Fakta om det nye byggeri

  • 32.000 kvadratmeter nyt hospital
  • 250 patientværelser med én seng
  • Én fælles akutmodtagelse for alle akutte patienter
  • Seksten gårdhaver
  • Budgettet til byggeriet er 1,7 milliarder kroner
  • Indflytningsklar i 2021

Udbygning giver højere effektivitet

Det er ikke kun borgerne, der får glæde af den nye, store akutmodtagelse, der ifølge Birgitte Rav Degenkolv er en del af en større national bevægelse.

- Alene det, at du samler nøglepersoner og nøglefunktioner et sted gør, at du kan udnytte kapaciteten hele døgnet. Det er vigtigt, fordi det hurtigere giver patienten svar på, hvad han eller hun fejler og mulighed for at komme hjem og behandle det, siger Birgitte Rav Degenkolv

Det er planen, at den nye del af Hvidovre Hospital skal stå klar til indflytning i 2021.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik