Aftenens tapas-anretning på Hospital Nordsjælland i Hillerød

Hospital serverer tapasanretning i lækre skåle

Åbent Hus på Hospital Nordsjælland i Hillerød bød i dag på smagsprøver på fremtidens hospitalsmad.

Hospital Nordsjælland i Hillerød holdt i dag, sammen med regionens 7 andre sygehuse under om- eller opbygning, åbne døre til fremtidens hospital.

Det gav samtidig mulighed for at smage hospitalets bud på en aftenmenu.

I aften er det en tapaslignende anretning med tre retter. Først citron-ingefærbagte gulerødder med gedefriskost-creme. Derefter en salat af pasta og sukkerærter og derudover en fisketerrine med karrymayonaise.

- Det smager pragtfuldt og jeg plejer ikke at kunne lide gedeost, siger pensionisten Walter Bjerre, som er nabo til hospitalet, til TV 2 Lorry.

Køkkenet på Hospital Nordsjælland i Hillerød er inden for de sidste to år blevet 30% økologisk. Inden udgangen af 2018 er den politiske ambition, at køkkenet kører med 60% økologiske råvarer.

Læs også Til kamp mod dårlig hospitalsmad: Borgere tester og giver point

- En helt ny ramme at servere maden i

Men maden alene gør det ikke i fremtidens sundhedsvæsen. Ifølge tilfredshedsundersøgelser som Nordsjællands Hospital i Hillerød har lavet blandt patienter, så spiller ikke bare præsentationen af maden på bakken en rolle. Men også rammerne, som maden bliver spist i er vigtige for tilfredsheden.

- Vi har arbejdet både med nye tilberedningsmetoder og det æstetiske udtryk på den færdige madbakke, siger køkkenleder på Hospital Nordsjælland Helle Steen Petersen, til TV 2 Lorry.

- Men en helt ny ramme at servere maden i, det vil gøre rigtig meget for patienttilfredsheden, fortsætter hun.

Bedre tilfredshed i Frederikssund

Og det ved de noget om på Nordsjællands Hospital i Hillerød.  De leverer nemlig også mad til Nordsjællands Hospital i Frederikssund. Maden er den samme på begge hospitaler, men tilfredsheden er større blandt patienterne i Frederikssund end den er i Hillerød.   

- Det har noget at gøre med, at der er nogle nyere rammer på Hospital Nordsjælland i Frederikssund, og de har nogle bedre steder, hvor de sidder og spiser end vi har her i Hillerød, siger køkkenleder på Hospital Nordsjælland i Hillerød, Helle Steen Petersen.

Region Hovedstaden investerer de kommende år 20 milliarder kroner i nye byggeprojekter på regionens hospitaler. 

Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød forventes at stå færdigt i 2022.

Læs også Gourmetmad på hospital