Hospital klar til nyt it-system

Nordsjællands Hospital og Hvidovre-Amager hospitaler overgår til Sundhedsplatformen i weekenden.

På lørdag udskifter Nordsjællands hospital op mod 30 gamle it-systemer med Sundhedsplatformens nye it-system. Det betyder,  at en lang række arbejdsopgaver skal lægges om. Nordsjællands Hospitals direktør forventer derfor også,  at aktiviteten på hospitalet vil falde den næste måneds tid

- Det tager jo lidt tid at komme ind i det nye system og  de medfølgende arbejdsprocedurer, siger hospitaldirektør Bente Ourø Rørth.

Til gengæld forventer direktøren at slippe nemmere igennem overgangen end både Rigshospitalet og Gentofte-Herlev hospitaler, som tidligere på året overgik til Sundhedsplatformen. Begge hospitaler har lidt produktionstab i millionklassen, skriver Frederiksborg Amts Avis. Gentofte-Herlev hospitaler har mistet aktivitet for 330 millioner kroner og Rigshospitalet 150 millioner kroner i overgangen til Sundhedsplatformen.

-Jeg tror, at besværlighederne bliver mindre, fordi vi hviler på de andres erfaringer og den frustration,  der følger med at personalet mister fordfæstet for en stund, fordi de skal gå fra en teknologi til en anden, den vil derfor også være mindre, siger hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.

Nordsjællands Hospital og Amager-Hvidovre nyder også godt af at selve systemet bliver bedre og bedre efterhånden som flere hospitaler tager det i brug.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at it-systemet til Sundhedsplatformen ikke var udviklet og modent fra starten.  Men for hver gang der kommer et hospital mere på , så bliver systemet mere og mere modent  og på den måde håber jeg, at vi ikke får helt de samme store udfordringer, som de tidligere hospitaler har haft, siger hospitalsdirektøren.

Sundhedsplatformen giver personalet et fælles it-system til brug for information og kommunikation​​.  For patienten betyder systemet direkte adgang til journalen lige så snart,  den er skrevet ind i systemet. 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik