Hospicer siger nej til en tredjedel af de døende

Region Hovestaden-politiker vil arbejde for at få flere hospicepladser.

De må hvert år afvise 30 procent af de patienter, der ellers opfylder kritierierne for at komme på hospice, fordi der ikke er pladser nok.

Alene her på Sankt Lukas Stiftelsens Hospice i Hellerup må de afvise to til tre patienter om ugen, oplyser hospicechef, Thomas Feveile. 

- Det er urimeligt. Vi hører jo fra de mennesker, som ikke kan få plads. Det er en meget stor gruppe, der ikke kan få plads. Der kan gå lang tid, før de pårørende egentlig kommer sig over at have stået i nogle situationer derhjemme, hvor man har prøvet efter bedste evne at håndtere noget, som man bare ikke kan håndtere, siger han til TV 2 Lorry.  

Organisationen Hospice Forum Danmark vil nu have Region Hovedstaden til at prioritere, at der bliver oprettet flere pladser i hovedstadsområdet.

 

Konservativ udvalgsformand er lydhør

Og det er formanden for Region Hovedstadens Sundhedsudvalg, Christoffer Buster Reinhardt (Kons.), lydhør overfor:

- Jeg er helt enig i, at der mangler hospicepladser i Region Hovedstaden, og derfor har vi fra Det Konservative Folkepartis side stillet forslag om, at der kommer flere hospicepladser. Det skal vi forhandle sammen med de andre partier, og jeg håber virkelig, at vi kan få skaffet opbakning til det, siger han til TV 2 Lorry. 

Hospicer i Region Hovedstaden

  • Hospice Søndergård i Måløv. 
  • Sankt Lukas Stiftelsens Hospice i Hellerup. 
  • Diakonissestiftelsens Hospice på Frederiksberg. 
  • Arresødal Hospice i Frederiksværk. 
  • Lukashuset ved Sankt Lukas Stiftelsen er hospice for børn og unge. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik