Hørsholm vil alligevel ikke være single

Nu er de glade singledage ved at være forbi for Hørsholm Kommune, der ved kommunereformen i 2005 blev kendt som kommunen, der ville stå alene. Det er nu tid til at få andre boller på suppen, og kommunens nye borgmester Morten Slotved (K) er på frierfærd i Rudersdal, Allerød og Fredensborg. Det skriver Ugebladet Hørsholm.

- Jeg har inviteret mig selv på en kop kaffe hos mine borgmesterkolleger i Rudersdal, Allerød og Fredensborg. Foreløbig har Erik Fabrin (V) i Rudersdal meldt tilbage med en dato, fortæller Morten Slotved.

Ifølge Hørsholm-borgmesteren har borgmesteren i Allerød, Erik Lund (K), lovet at vende tilbage, så snart han har drøftet det med sine kolleger. Det gælder også for Thomas Lykke Petersen (S), der er borgmester i Fredensborg.

Kaffemøderne med de tre borgmesterkolleger skal kaste lys over, om nabokommunerne vil overveje en sammenlægning med Hørsholm.

Hvis svaret bliver et ja, har Hørsholm Kommune allerede en pose penge parat til at finansiere en grundig analyse af fordele og ulemper ved sammenlægningen.

- Jeg kan ikke forestille mig, at de andre ikke vil se Hørsholm som en god medgift. Her tænker jeg ikke kun på materielle værdier, men især på den måde, vi løser de kommunale opgaver, siger Hørsholm-borgmesteren.

Hvis interessen er der, går Morten Slotved ud fra, at de tre nabokommuner deles om de udgifter, der måtte være i forhold til at få kortlagt konkrete fordele og ulemper ved en mulig sammenlægning.

- Jeg ved noget senest 15. april. Jeg har lovet kommunalbestyrelsen, at vi kender de andres holdning før budgetseminaret 15.-16. april, fortæller Morten Slotved.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik