Hørsholm gråner hurtigere

En fjerdedel af borgerne i Hørsholm Kommune er 65 år eller derover. Og kommunen bliver hastigt ældre.

Hørsholm har i dag sammen andel af ældre som mange ø-kommuner i Udkantsdanmark til trods for, at kommunen ligger tæt på hovedstaden.

25,4 procent af indbyggerne i Hørsholm er 65 år eller derover, og samtidig viser statistikken, at kommunens aldring er taget til. Siden 2007 er andelen af borgere over 65 steget fra 20,5 procent til 25,4, mens tallene på landsplan er gået fra 15,3 procent til 17,8. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hørsholms viceborgmester Henrik Klitgaard (R) er med egne ord rædselsslagen, når han ser på befolkningsprognoserne for kommunen, hvor tallet om 10 år er steget til 28 procent.

Risikerer at mangle arbejdskraft

- Set i det lange perspektiv, så er vi nødt til at have skatteydere som arbejder. Det er en del af kommunens indtægtsgrundlag, og hvis der ikke bor nogen med de fornødne kompetencer, så risikerer vi også at mangle arbejdskraft, siger Henrik Klitgaard, der ligesom flere andre politikere kalder til kamp for en ændret befolkningssammensætning i Hørsholm.

- Der har været ført en forfejlet boligpolitik, hvor man valgte at ændre lejeboliger til andels- og ejerboliger, siger Henrik Klitgaard.

Hørsholms borgmester Morten Slotved (K) er ikke enig, hverken i analysen eller i problemets omfang.

Ser frem til at få familier ind

- Det er en befolkningssammensætning, vi skal tage os i agt over for. Men udfordringen er ikke så stor, for vi har aktive og sunde ældre. I Hørsholm bidrager de ældre til lokalsamfundet. Vi har haft en god boligpolitik, som har været med til at gøre os til en sund og aktiv kommune, siger Morten Slotved, som dog ligesom sin viceborgmester er indstillet på, at kommunen skal tiltrække flere børnefamilier.

- Jeg ser frem til, at vi får familier ind. Men jeg går ikke og råber vagt i gevær og siger, vi skal have andre ud, siger Morten Slotved til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

julehjælp

playFra corona-hjælp til julehjælp: Ubenyttede gavekort gives videre til trængende

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere