Hopper over hegn og spærrer P-plads: Kaos ved asylcenter

Problemer med ulovlig indtrængen og parkeringskaos er nu så slemt ved asylcentret Sandholmlejren, at centrets nabo ikke kan få leveret varer. Han kritiserer politiet for ikke at tage opgaven alvorligt.

Næsten dagligt må Per Ove Poulsen, der ejer virksomheden Unit One i Allerød i Nordsjælland, ud at stå vagt foran firmaets indkørsel. Virksomheden er nemlig nabo til asylcentret Sandholmlejren, og det har de seneste år givet masser af problemer.

- Vi har problemer med, at folk hopper over vores hegn for at komme ind til asylcentret, og vi har problemer med, at folk parkerer ulovligt på vejen foran, siger Per Ove Poulsen.

Især sidstnævnte giver ham dagligt problemer. Biler, der tilhører ansatte, tolke og sagsbehandlere med tilknytning til centret hober sig nemlig op foran Unit One, og folk parkerer på må og få. Så hvis Per Ove Poulsen ikke står vagt, spærrer de ofte indkørslen til hans virksomhed, så han ikke kan få leveret sine varer.

Og det er Per Ove Poulsen temmelig træt af.

- Det er voldsomt generende, for vi bruger fantastisk meget tid på, at der hele tiden er mennesker, der prøver at holde øje i morgentimerne, hvor der parkeres for at holde vores indkørsel fri, siger Per Ove Poulsen, der raser over, at der trods gentagne klager ikke bliver gjort noget ved problemet.

Ifølge netavisen Den Korte Avis lovede justitsminister Morten Bødskov (S) ellers så sent som i januar, at der ville blive taget hånd om problemet. Problemet skulle løses ved, at der blev sat to professionelle vagter på, ligesom politiet oftere patruljerer på stedet.

Men trods den øgede patruljering, mærker Per Ove Poulsen ingen forandring. Politiet er, ifølge ham, ligeglad med de ulovlige parkeringer.

- Man har valgt den bløde linje både hos politiet og Røde Kors, hvor man taler pædagogisk til dem uden at skrive bøder ud. Jeg forstår simpelthen ikke, når vi lever i et retssamfund, hvorfor man ikke bare deler bøder ud, siger Per Ove Poulsen, der også gentagne gange har oplevet, at politiet har sagt, at der 'ikke er tid', når han har ringet i forbindelse med, at der er nogen, der er hoppet over hegnet til Unit One for at komme ulovligt ind i asylcentret.

- Politiet tager ikke deres opgave alvorligt, siger han vredt.

Per Ove Poulsen flyttede Unit One til adressen ved siden af asylcenteret i 1995. I begyndelsen var der en fast politistyrke på centret, men siden den blev nedlagt, har der de seneste mere end 10 år været problemer. Nu er Per Ove Poulsen så træt af balladen, at han overvejer at flytte sin virksomhed, hvis ikke balladen stopper.

- Men det vil jeg da være ked af, for det ligger i et fantastisk naturskønt område og er meget præsentabelt for vores forretningsforbindelser, siger han.

Det har søndag ikke været muligt at få en kommentar fra Nordsjællands Politi til sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik