Hoppende præst i Hornsherred: Her kan man tumle med Gud

Sogn i Hornsherred har fået bygget særlig hoppekirke i England og håber på stort børne-rykind

-Det her er jo et lille sted ude på landet. Men der er en stor vilje til at vise, at her kan der også ske rigtig meget. Og da kirken efterhånden er det eneste, der er tilbage her i byen, så skal der ske noget her!

Sådan lyder det fra sognepræst Mikkel Højholt, der i snart 12 år har været sjælesørger for sognebørnene i Ferslev/Vellerup sogn i Hornsherred. Og han er klart en mand, der mener, at kirken ikke skal være for alvorstung - og da slet ikke, når det gælder de mindste.

Derfor indvier sognet i dag en gigantisk hoppekirke. Den er beslægtet med de oppustelige hoppeborge, børn kan boltre sig i på diverse markedspladser og festivaler - men her har konstruktionen altså fået form som en kirke - med både tårn og kirkesal.

 

Børn og voksne skal have det sjovt

- Hvis der lyder underlige lyde, så er det fordi jeg er ved at lave slush-ice, lyder det i telefonen fra præsten, der er i fuld gang med at forberede eftermiddagens familiearrangement, hvor hoppekirken skal indvies. Det indebærer en - formentlig hoppende - indvielsesgudstjeneste - og derefter står den på burgere, popkorn, kagemænd - og slush-ice.

- Målet er klart at både bøn og voksne skal have det sjovt - at man oplever noget, man ikke havde regnet med at opleve, lyder det energisk fra Mikkel Højholt.

Han spottede den usædvanlige kirkekonstruktion på nettet - og menighedsrådet var hurtigt til at støtte tanken - sådan en skulle sognet have.

Og sådan en fik de. Så ved særlige lejligheder bliver der søgt tilladelse hos politiet (så stor er den), og så bliver kirken pustet op.

Indvielsen i dag starter i præstegårdshaven i Ferslev klokken 16.30.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bispeparken

Fandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

20191202-185853-5-1920x1279we

Her er den nye ghettoliste - halvt så mange ghettoer i hovedstadsområdet

MUDI collage

Lokal flyttemand med gratis hjælp til brandramte familier: ”Det er det mindste, jeg kan gøre”

20191202-185848-6-1920x1280we

playNu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere