Homomiljøet om politibeskyttelse: Vi vil feste i fred

Socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen foreslog i dag, at øge beskyttelsen af de homoseksuelle miljøer i København.

Opfordringen kommer dagen efter et skyderi dræbte mindst 50 mennesker på en bar for homoseksuelle i Orlando i Florida.

- Det er jo klart, at sådan en tragedie også kan ramme det homoseksuelle miljø i København. Men vi ved at der overfald rettet imod homoseksuelle, siger folketingsmedlemmet Lars Aslan Rasmussen (S).
Derfor ønsker han sig, at politiet er mere til stede i de områder, hvor homoseksuelle færdes.

- Jeg så gerne, at politiet var mere synlige og også gerne fik fat på nogle af dem, som generer de homoseksuelle, siger Aslan Rasmussen.

 

LÆS OGSÅ:  Copenhagen Pride mindes terror-ofre foran USA´s ambassade

Det Kriminalpræventive Råd lavede i 2014 en såkaldt offerundersøgelse. Den viser, at hver femte voldsoffer mener, at de blev overfaldet på grund af homo- eller transfobi.

Alligevel er Lars Aslan Rasmussens forslag offer for kritik fra netop dem, som det skulle beskytte.

- Vi frihedselskende mennesker vil egentlig bare gerne leve, som vi gør og uden, at der står bevæbnede vagter foran vores værtshuse og diskoteker, siger Anders Bernhoft, pressemedarbejder for bøsser og lesbiskes forening, LGBT Danmark.

Han hæfter sig ved, at situationen i Danmark er anderledes end i USA.

- Slå koldt vand i blodet. Is i maven. Og så må vi se tiden an. For som det er nu, er der jo ikke nogen trussel mod miljøet, siger Bernhoft, der dog understreger, at han sætter pris på opmærksomheden.

Også hos foreningen bag Copenhagen Pride glæder man sig over, at hatecrimes og diskrimination af homoseksuelle og transkønnede bliver taget op.

Men formand for priden, Lars Henriksen, tvivler på, at løsningen er flere uniformerede betjente.

- Når man hele tiden ser politi, bliver man mindet om, at noget kan ske. Og det kan skabe en frygt, som jeg ikke mener er begrundet i København, siger Lars Henriksen, formand, Copenhagen Pride

I stedet burde man satse på information og oplysning, mener Henriksen.

Kritikken (fra bøsserne) bliver dog skudt ned af Lars Aslan Rasmussen.

- Alle mine homoseksuelle venner er glade for, hvis politiet kunne være mere til stede. Jeg mener, at der skal gøres noget, så man kan føle sig trygge i København ligegyldigt, hvem man er, siger han om kritikken.
Desuden understreger han, at politiet ikke skal agere dørmænd på diverse københavnske natklubber.

- Danmark skal ikke være en politistat, og politiet skal ikke patruljere foran alle barer med homoseksuelle. Jeg vil bare gerne have, at de har et skærpet øje på de her miljøer, siger han.
Dansk Folkeparti har i øvrigt efter skyderiet i Orlando bedt Justitsministeren redegøre for, om det er nødvendigt at hæve sikkerheden herhjemme.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik