Hold øje bilist: Her blive to vejbaner til én

Flere kommuner i Lorryland har lavet de nye veje, der skal forbedre trafiksikkerheden.

Fire veje i Frederikssund får nu permanent status som "2 minus 1-veje".

Det er veje, hvor de velkendte midterstriber er droppet og erstattet af to stiplede linjer på hver sin side. To kørebaner erstattes af én. Løsningen skal forbedre trafiksikkerheden på en billig og enkel måde.

I stedet for at anlægge cykelsti og fortov vælger flere og flere kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde en mere enkel løsning. I Frederikssund Kommune var det således et enstemmigt Teknisk Udvalg, der stemte for at gøre en forsøgsordning med "2 minus 1-veje" permanent. 

- De bløde trafikanter føler sig mere trygge. Vi ved godt, at de hårde trafikanter ser det mere som en ulempe, men ved at de bløde trafikanter føler sig trygge, så mener vi, det er hensigtsmæssigt, siger medlem af kommunens udvalg Anne-Lise Kuhre (S).

Helsingør Kommune har eksempelvis etableret løsningen på Gurrevej og gjort den permanent. Halsnæs kommune har flere veje, der er udlagt til "2 minus 1-veje." I Roskilde Kommune har blandt andre Ågerup Bygade ændret striber og kommunen planlægger flere. Køge har også planer om at udlægge flere "2 minus 1-veje" og har allerede Lundegårdsvej.

Vil have flere

I Frederikssund er fire veje udlagt til "2 minus 1-veje". Det er følgende: Lyngerupvej i Gerlev, fra Bygaden til Femhøj Stationsvej, Skuldelevvej, fra Skuldelev til Skibby og Østbyvej, fra Skuldelev til Østby samt Sigerslevvestervej inden for byzonen Sigerslevvester. Og flereds strækninger er måske på vej, siger Anne-Lise Kuhre.

- Jeg har stillet forslag på vores udvalgsmøder, hvor jeg bad forvaltningen om at undersøge, om der kunne være flere strækninger i Frederikssund Kommune, hvor der kunne anlægges "2 minus 1-veje".

"2 minus 1-veje" anbefales i Færdselssikkerhedskommissionens Handlingsplan 2013-2020 som et middel til at opnå færre ulykker og mindre alvorlige personskader. Det var da også et enigt udvalg, der ønskede at gøre vejene permanente. Og måske kommer der flere af den type veje i fremtiden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik