Højere skat og skarpslebet sparekniv

Solrød Kommune vil hæve skatten næste år og derudover er sparekniven også blevet hvæsset, skriver DAGBLADET Køge.

Kommunen skal finde knap 41 millioner kroner allerede næste år, men direktionen påpeger i det nyligt udsendte budgetforslag for de kommende fire år, at det ikke er muligt at genskabe driftsbalancen alene med reduktioner på driftsbudgettet. Det er også nødvendigt med en skattestigning til landsgennemsnittet.

Det vil betyde en stigning i kommuneskatten fra 24,6 procent til 24,9 procent og en stigning i grundskyldspromillen fra 20,1 til 25,8.

En stor del af forklaringen er, at Solrød Kommune betaler mere til udligningsordningen, end kommunen reelt opkræver hos borgerne, da kommunens andel bliver beregnet efter den gennemsnitlige skat hos alle Danmarks kommuner.

- Det misforhold vil fortsætte, lige så længe at skatteprocenten og grundskyldspromillen er lavere end landsgennemsnittet. Derfor er vi nødt til at opkræve flere skatteindtægter, selvom vi først vil få den fulde gevinst om fem år på grund af strafafgiften til staten, der betyder, at vi skal aflevere 75 procent af indtægten i 2011, 50 procent af indtægten i 2012 og 2013 og 25 procent af indtægten i 2014. Det forklarer borgmester Niels Hörup.

Solrød Kommune har sendt en ansøgning til indenrigsministeriet, hvor de har spurgt om lov til at hæve skatten indenfor den samlede skattepulje på 300 millioner kroner. Der kommer først svar på den ansøgning den 27. september.

Der skal også spares på driften rigtig mange steder i Solrød, og det kommer til at kunne mærkes hos borgerne i kommunen.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at der venter os en anden hverdag i 2011, siger borgmesteren og fortsætter:

- Men vi vil fortsætte med at arbejde på Solrødsk med fokus på stabil drift, omkostningseffektive løsninger og attraktive arbejdspladser, så vi kan levere den bedste service til borgerne inden for de givne økonomiske rammer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik