Høje snit til net-elever

De netstuderende på sygeplejerskeuddannelsen i Hillerød får i gennemsnit højere karakterer end deres medstuderende på de traditionelle uddannelsesforløb. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Normalt rammer fravær de studerende som en hammer, når eksamen står for døren, men ikke hvis pladsen i klasseværelset er erstattet af en plads foran computeren. Sygeplejerskeuddannelse i Hillerød har de seneste to år haft netstuderende, og de foreløbige stikprøveresultater viser, at disse studerende i gennemsnit ligger cirka halvandet karakterpoint over deres medstuderende på de traditionelle uddannelsesforløb.
- Det er meget motiverede studerende, siger Merete Brædder, der er studieleder på sygeplejerskeuddannelsen under Professionshøjskolen UCC.

Hun understreger, at der indtil videre kun er tale om stikprøver, men hun er ikke tvivl om, at de netstuderende generelt får højere karakterer. De har typisk en anden uddannelse bag sig og er ældre end deres medstuderende i klasseværelset, og det er nogle af de erfaringer, de kan trække på, viser den ph.d-afhandling, som Trine Ungermann Fredskild har lavet om netop forskellene ved at lade sygeplejerskestuderende følge uddannelsen over internettet i forhold til den traditionelle undervisning.
- De tager deres personlige kompetencer i brug og bliver bevidste om struktur og er meget målbevidste. De prioriterer knivskarpt, da de også er tidspresset af familie og arbejde, siger Trine Ungermann Fredskild.
Hun er lektor på sygeplejerskeuddannelsen under UC Syddanmark, hvor de studerende siden 2003 har haft mulighed for at studere over nettet. Ifølge hende dokumenterer internationale undersøgelser, at netstuderende klarer sig lige så godt eller bedre end de øvrige studerende.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

nathalie voral og nino

playNathalie frygter afslag på julehjælp: ”Så skal vi nok leve af pasta de næste par måneder"

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere