HOFOR: Sluk for varmeanlægget, og spar penge!

​Send dit varmeanlæg på sommerferie, og spar penge samtidig med, du skåner miljøet, anbefaler Hovedstadsområdets Forsyningsselskab.

Sommeren er ved at være over os, og de lidt varmere temperaturer giver mulighed for flere timer ude i solen. Og med vinduet åbent hele dagen giver det for de fleste god mening at slukke radiatorerne.

Men selvom du slukker radiatorerne, cirkulerer der stadig vand rundt i systemet, og det er unødvendigt.

- Man kan sammenligne det med en bil, der står i tomgang. Den energi, der bliver brugt på det, får man jo ikke gavn af, og det koster på regningen. Derfor vil vi gerne minde villaejere om, at det er en rigtig god ide at sommerlukke varmeanlægget, på samme måde som man slukker for motoren i bilen, når man ikke bruger den, siger Jimmi Eiberg Jensen, projektleder hos HOFOR.  

Sådan sommerlukker du:

- Luk for anlæggets sommerventil

- Sluk for cirkulationspumpen

- Tænd kort for cirkulationspumpen et par gange i løbet af sommeren, så den ikke ”sætter sig fast”

- Husk at lufte ud, især på de lidt kølige sommerdage

Kilde: Hofor

Spar penge og CO2

quote Det er en rigtig god ide at sommerlukke varmeanlægget, på samme måde som man slukker for motoren i bilen, når man ikke bruger den

Jimmi Eiberg Jensen, Projektleder, HOFOR

Faktisk kan du spare penge på varmeapparatet, når du og familien smutter på sommerferie. Sender du dit varmeanlæg på ferie henover sommeren, kan du med god samvittighed tjene lidt penge samtidig med, du skåner miljøet.

For drejer du på sommerventilen på dit varmeanlæg over sommeren, kan en familie i en villa eksempelvis spare omkring 3-5% på deres årlige varmeforbrug. Det vil sige omkring 1000 kroner om året på varmeregningen.

Udover pengene giver sommerferien til varmeanlægget også en CO2 besparelse på 100 kilo årligt. Ifølge Hofor plejer de at anbefale sommerlukning d. 15. Maj, men fordi temperaturerne allerede er så høje, kan man med fordel lukke for sommerventilen allerede nu.

I videoen her viser Hofor, hvor let du kan spare penge på varmeregningen:


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik