Hør optagelsen: Her bliver Kim tilbudt undersøgelse på jobcenter

Omkring 100 personer er blevet tilbudt lægeundersøgelse på jobcentret på Lærkevej i København, selvom det er ulovligt. Hør Kims optagelse her.

På jobcentret på Lærkevej i Københavns Nordvestkvarter er omkring 100 personer blevet tilbudt lægeundersøgelser i et baglokale.

Undersøgelserne er sket for at fastlægge i hvilket omfang borgere, der oftest er ramt af langtidsledighed og flere ressourceforløb, kan arbejde. 

Af en orientering til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget fra den 24. november fremgår det, at Københavns Kommune hyrede en privat lægevirksomhed i forbindelse med implementeringen af en politisk aftale om "en særlig indsats til førtidspension og fleksjob."

Kim optog tilbud om lægeundersøgelse

En af de personer, der er blevet tilbudt lægeundersøgelsen på jobcentret er Kim Madsen.

quote Og så bagefter går vi ind derind, og så undersøger jeg dig

Speciallægekonsulent på jobcenter Lærkevej, København

Han lider af slidgigt og kroniske smerter i rygge, nak og knæ, men er til trods for flere uvildige ekspertundersøgelser, der anbefaler førtidspension, blevet sendt i praktik og fleksjob gang på gang.

Ved et møde med en speciallægekonsulent på jobcentret bliver Kim tilbudt en lægelig undersøgelse til trods for, at det er ulovligt.

- Må jeg prøve at resumere op, hvad jeg har hørt indtil nu? Og så bagefter går vi ind derind, og så undersøger jeg dig, siger lægen på optagelsen, før han bliver afbrudt af Kim Madsen:

- Hvad for noget? Undersøger mig? Det kan vi gøre på en rigtig lægeklinik - fandme ikke på et jobcenter, siger Kim Madsen og tilføjer:

- Der sætter jeg lige grænsen.

quote Hvad for noget? Undersøger mig? Det kan vi gøre på en rigtig lægeklinik - fandme ikke på et jobcenter

Kim Madsen, kontanthjælpsmodtager

Lægen, der er betalt af kommunen respekterer Kim Madsens nej, og pointerer, at det er et tilbud.

- Prøv nu at høre. Det er et tilbud, og du har lov at sige nej, siger lægen.

- Ja, det gør jeg så, svarer Kim og fortsætter:

- Du kan indkalde mig til en undersøgelse i en lægepraktik. 

Kims bisidder ved mødet, Bitten Vivi Jensen, stiller herefter spørgsmålstegn ved, hvorvidt en lægekonsulenten overhovedet må undersøge, ligesom hun påpeger, at en lægeundersøgelse med en ekspert skal være uvildig og ikke med tilknytning til kommunen.

Du kan høre mere af optagelsen ved at trykke på videoen over artiklen.

Hvis du vil høre den fulde optagelse kan du trykke her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik