Højgravide kvinder betaler sig til tryghed på privat klinik

Den pressede situation på fødestuerne i Region Hovedstaden får flere gravide kvinder til at søge mod den private klinik Storkereden i Roskilde.

Det fortæller klinikejer Louise Zielinski, som har oplevet en markant stigning i antallet af henvendelser fra kvinder fra Region Hovedstaden.

Især efter Hvidovre Hospital sendte et brev ud om, at fødselsforberedelser og hjemmebesøg var aflyst, er interessen for klinikken blevet endnu større.

- Alene i går fik jeg fem henvendelser, og i dag har jeg indtil videre fået fire opkald, fortæller Louise Zielinski til TV 2 Lorry.

Storkereden indgår i et samarbejde med Region Sjælland, som betyder, at det er gratis for familier - bosat i regionen - at vælge at føde på en af Storkeredens klinikker i Slagelse eller Roskilde.

Men bor man på den side af Roskilde, i området der hører til Region Hovedstaden, må klinikken afvise familierne - eller også skal de selv betale.

- Det synes de selvfølgelig er rigtig ærgerligt, og mange har også svært ved at forstå, at der er den forskel, fortæller klinikejeren.

Hør mere om den sag i vores udsendelse kl. 19:30 i aften.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Ventetid på køreprøver spreder sig til transportbranchen

playDaniel og Delshad sidder fast i deres uddannelse - venter måneder på lastbilkørekort

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lars Weiss

Aflyser alt: Københavns overborgmester tvunget i isolation

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere