Højgravide kvinder betaler sig til tryghed på privat klinik

Den pressede situation på fødestuerne i Region Hovedstaden får flere gravide kvinder til at søge mod den private klinik Storkereden i Roskilde.

Det fortæller klinikejer Louise Zielinski, som har oplevet en markant stigning i antallet af henvendelser fra kvinder fra Region Hovedstaden.

Især efter Hvidovre Hospital sendte et brev ud om, at fødselsforberedelser og hjemmebesøg var aflyst, er interessen for klinikken blevet endnu større.

- Alene i går fik jeg fem henvendelser, og i dag har jeg indtil videre fået fire opkald, fortæller Louise Zielinski til TV 2 Lorry.

Storkereden indgår i et samarbejde med Region Sjælland, som betyder, at det er gratis for familier - bosat i regionen - at vælge at føde på en af Storkeredens klinikker i Slagelse eller Roskilde.

Men bor man på den side af Roskilde, i området der hører til Region Hovedstaden, må klinikken afvise familierne - eller også skal de selv betale.

- Det synes de selvfølgelig er rigtig ærgerligt, og mange har også svært ved at forstå, at der er den forskel, fortæller klinikejeren.

Hør mere om den sag i vores udsendelse kl. 19:30 i aften.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik