Høje-Taastrup forbereder sig på massive besparelser

Selvom økonomien ser ok ud, gør Høje-Taastrup sig klar til at svinge sparekniven. Årsag: den kommende reform af udligningssystemet

Byrådet i Høje-Taastrup Kommune har netop sagt ja til, at administrationen skal finde forslag til besparelser for 75 millioner kroner i næste års budget.

Det på trods af, at kommunens økonomi ellers ser fin ud. Det skriver sn.dk.

Forklaringen skal findes i, at byråddets medlemmer forsøger at tage højde for den planlagte og meget omdiskuterede reform af det kommunale udligningssystem - et system, der flytter penge fra velhavende kommuner til mindre velhavende kommuner for at sikre samme adgang til velfærd landet rundt:

- Det er vigtigt for byrådet, at vi har det lange lys på i forhold til de udfordringer, vi står overfor, blandt andet den reform af det såkaldte udligningssystem, der omfordeler penge mellem landets kommuner. Lige nu foreligger der et oplæg til revision af udligningssystemet, som uanset hvilken model, et  flertal i folketinget måtte vælge, vil koste Høje-Taastrup Kommune dyrt, siger borgmester Michael Ziegler, Konservative, til sn.dk.

Udvidet sparekatalog

Med forslag til besparelser på 75 millioner, vil sparekataloget gælde tre procent af servicerammen, som er den ramme der dikterer, hvor meget, kommunen må bruge på ydelser til borgerne.

Normalt ligger et sådant sparekatalog på to procent.

- Det er et højere måltal, end vi plejer at have, men det skal ses i lyset af risikoen for, at vi bliver uheldigt ramt af udligningssystemet. Så det er for at have et beredskab, så vi har noget at vælge imellem, hvis det skulle gå så galt, som det kan se ud til, siger borgmesteren til sn.dk.

Lige nu omfordeler udligningssystemet 17 milliarder kroner mellem kommunerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik