Høje-Taastrup får kontanthjælpsmodtagere i job

Høje-Taastrup er helt i top blandt landets kommuner, når kommer til at få kontanthjælpsmodtagere i job.

I Høje-Taastrup er de gode til at få folk, der på kontanthjælp ud på arbejdsmarkedet. 

Faktisk er kommunen helt i top blandt landets kommuner, når det kommer til at få dem, der får kontanthjælp ud i et job. 

quote Det viser, at den lokale indsats gør en forskel for kontanthjælpsmodtagerne. Her i Høje-Taastrup har byrådet besluttet at investere massivt i at skaffe folk beskæftigelse. 

Thomas Bak, fmd. Beskæftigeslesudvalget, Høje-Taastrup  

Noget af det der er satset på, er jobcenteret. Her er der investeret i en øget indsats. Samtidig har de i kommunen en aktiv erhvervspolitik. Og det er noget, der har haft en effekt,  det vurderer udvalgsformand og borgmester.

Høje-Taastrup i top

Høje-Taastrup Kommune ligger nu på femtepladsen, sammen med de kommuner, der har det største fald i antal af kontanthjælpsmodtagere. Sådan er billedet, hvis man ser på perioden fra 2014 til 2016.

Dansk Arbejdsgiverforening har i en analyse, der er offentliggjort i nyhedsbrevet Agenda, dokumenteret at kontanthjælpsmodtagerne i kommunen, har fået en eller anden form for arbejde.

Analysen viser også, at netop Høje-Taastrup Kommune ligger blandt de bedste kommuner. Når  det gælder om at få kontanthjælpsmodtagere ud i job.

En rigtig god udvikling

Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget,  Thomas Bak mener, at det er en rigtig god udvikling. 

- Det viser, at den lokale indsats gør en forskel for kontanthjælpsmodtagerne. Her i Høje-Taastrup har byrådet besluttet at investere massivt i at skaffe folk beskæftigelse.  Netop fordi vi har haft et forsøg, som viste, at når vi investerer i flere sagsbehandlere, større kvalitet i møderne og bedre dialog med den ledige borger, så får vi også god effekt. 

En hel masse borgere har fået en plads på arbejdsmarkedet

Og borgmester Michael Ziegler er enig.

- En hel masse borgere har fået en plads på arbejdsmarkedet. Og de kan i højere grad styre deres eget liv. Det kan kun glæde både den enkelte og os andre! 

quote En hel masse borgere har fået en plads på arbejdsmarkedet. Og de kan i højere grad styre deres eget liv. Det kan kun glæde både den enkelte og os andre! 

Michale Ziegler, borgmester, Høje-Taastrup 

Borgmesteren satser på, at der kommer mere af den positive udvikling. Han siger, at den nye vækst- og erhvervsstrategi har givet flere arbejdspladser i kommunen. Og at det giver bedre muligheder for at få et job. Både når det kommer til dem, der får kontanthjælp og for andre i kommunen.

Tættere samarbejde mellem kommune og virksomheder 

En anden del af satsningen går på, at man nu får et endnu tættere samarbejde med de lokale virksomheder. Der bliver  nu oprettet partnerskaber mellem virksomhederne og kommunen.

DA’s analyse ser på, hvor mange personer på kontanthjælp eller integrationsydelse, der i en given periode er kommet i arbejde.

I Høje-Taastrups er det 7,1 % af dem på kontanthjælp, der er kommet i arbejde.

Mens det i  nabokommunerne ser sådan her ud:  Roskilde 5,5 %. Egedal 5,4 %.  Albertslund 6,0 %. Ishøj 6,2 %. Greve 5,0 %.  København 7,6 %.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

julehjælp

playFra corona-hjælp til julehjælp: Ubenyttede gavekort gives videre til trængende

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere