HK truer Brøndby med konkurs

I disse timer forhandler ledelsen i den økonomiske trængte fodboldklub Brøndby IF med spillerne om udfaldet af den såkaldte feriepengesag.

Men den største trussel mod den traditionsrige klub kan vise sig at komme et helt andet sted fra. Hvis klubbens kontoransatte ikke får deres januarløn udbetalt senest den 18. februar, begærer fagforbundet HK nemlig Brøndby IF konkurs.

- Det er helt efter bogen. Vores medlemmer har krav på at få deres løn den sidste dag i måneden. Sker det ikke, er proceduren så, at man giver arbejdsgiveren en række frister på samlet 18 dage. Er pengene ikke udbetalt til den tid, begærer vi klubben konkurs, forklarer Steen Preisler, faglig chef i HK Service Hovedstaden, til DR Nyheder.

I første omgang får klubben frist på fem dage til at betale lønnen.

Derefter retter HK en ny henvendelse til klubben med krav om lønudbetaling inden for tre dage.

Urimeligt medlemmerne ikke får løn

Er pengene stadig ikke udbetalt efter fristen, opsiger HK på medlemmernes vegne ansættelsesforholdene og vil efter yderligere ti dage - altså den 18. februar - indgive en konkursbegæring.

- Det er ganske enkelt dybt urimeligt, at vores medlemmer ikke får den løn, de har krav på. Derfor er det eneste udvej, siger Steen Preisler.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har klubben omkring 5-10 kontoransatte, og de har - ganske som klubbens øvrige ansatte - foreløbigt ikke modtaget løn i dag.

Klubben skylder 31 mill. kr.

Klubben afventer forhandlingerne med Spillerforeningen om, hvordan og hvornår feriepengene med renter skal udbetales.

Klubben skylder en række tidligere og nuværende spillere samlet 31 millioner kroner. Spørgsmålet er imidlertid, om klubben når at overleve til 18. januar.

DR Nyheder erfarer, at man i Brøndbys ledelse har planer om selv at indgive en konkursbegæring allerede i morgen, hvis det i dag ikke lykkes at opnå enighed mellem Brøndby og Spillerforeningen.

Ifølge reglerne har ledelsen pligt til at erklære klubben konkurs, hvis den kan se, at det ikke er muligt at fortsætte driften på forsvarlig vis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere