HK om rygeforbud: Ét skridt for langt ind i privatlivet

Kommunernes Landsforening vil have rygeforbud for bl.a. alle danske skoleelever, som man allerede har indført i Gladsaxe. Men HK protesterer.

HK Danmark, det tidligere Handels- og Kontorfunktionærernes Forbund, er ikke just begejstrede for det forslag, som Kommunernes Landsforening, KL, er kommet med.

KL vil have rygeforbud for alle danske skoleelever både på skole-matriklen, men også uden for skolens grund i selve skoletiden.

quote  Jeg frygter, at det er en glidebane. Skal kommunerne så også på et tidspunkt have en holdning til de ansattes madpakke?

Bodil Oto, Formand, HK Kommunal

Men det møder modstand fra HK Kommunal, der mener, det er ét skridt for langt ind i de kommunalt ansattes privatliv. 

- Jeg frygter, at det er en glidebane. Skal kommunerne så også på et tidspunkt have en holdning til de ansattes madpakke?, siger Bodil Oto, der er formand for HK Kommunal.

Rygeforbudet skal også gælde for alle ansatte på de kommunale arbejdspladser i de timer, de er på arbejde. Både på arbejdspladsen, under transport, og når de arbejder hjemme.

HK er med sine godt 260.000 medlemmer Danmarks næststørste fagforbund. Ifølge formand Bodil Otto rejser det nogle absurde tvivlsspørgsmål med KLs forslag til et rygeforbud for eksempelvis hjemmearbejdende, som pludselig kan risikere ikke at have tilladelse til at ryge i deres eget hjem, hvis det altså er i arbejdstiden.

Opbakning til forbud blandt befolkningen 

Hvis landets kommuner vælger at indføre røgfri arbejdstid, har de opbakning blandt noget af befolkningen. Det viser en ny holdningsundersøgelse blandt danskerne lavet af Megafon for Politiken og TV2.

Her erklærer 40 procent sig enige i, at der bør indføres røgfri arbejdstid, ikke bare på kommunale arbejdspladser, men også private.

Røgfri skoletid er der endnu større opbakning til. Ifølge en meningsmåling fra Kræftens Bekæmpelse lavet i november af Kantar Gallup støtter hele 79 procent idéen, mens kun ni procent er imod.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik