HK langer ud efter døgnåbne butikker

Stadig flere butikker vælger at holde nat-åbent rundt omkring i hovedstaden. Men det vækker stor kritik hos HK Handel, der mener, butikkerne driver rov på de ansatte.

Flere steder i København kan man nu handle sin leverpostej, nye terassebrædder eller et 42 tommer fjernsyn klokken 3 om natten.

Et stigende antal supermarkeder vælger nemlig at holde nat-åbent, og det møder stor kritik fra fagforeningerne.

- Det er ikke et samfund, jeg bryder mig om. Og det er sådan, at mange af mine medlemmer, der har taget en detail-uddannelse, det var ikke det, de sagde ja til, da de tog uddannelsen, siger formanden hos HK Hovedstaden, Mette Høgh, til TV 2 Lorry.

Blandt andet Bilka i Field's og Netto i København og Kongens Lyngby holder døgnåbent, og senest er også Netto på Frederiksberg og i Tårnby hoppet med på vognen.

Hos HK Handel mener man, det er en bekymrende samfundsudvikling.

- Den store udfordring er, at de fleste mennesker gerne vil have et arbejde, hvor man kan komme hjem til familien om aftenen, og ikke ønsker at være på arbejde til klokken 22, eller for den sags skyld helt til næste morgen, siger Mette Høgh.

Men den udlægning er direktøren i Jensen Retail Group, Thomas Jensen, ikke enig i.

- I virkeligheden bliver det lidt noget piveri, for et eller andet sted så er det vel bedre, at der kommer flere mennesker i arbejde. Jeg tror ikke, vi kommer til at se, at vi alle sammen skal til at arbejde om natten, for det er der ikke rigtig noget, der tegner til, når man kigger på andre markeder. Men når vi kigger på detail-handlen, så synes jeg, det er et godt skridt i den rigtige retning, siger Thomas Jensen, til TV 2 Lorry.

Se mere om det døgnåbne samfund søndag klokken 19.30 på TV 2.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik