Hjertevarm nyhed: Nattely for hjemløse åbner i kirke

Kirkens Korshær København og Hellig Kors Kirke går sammen om at skabe nattely for udsatte borgere i København.

Kirken på Nørrebor i København åbner dørene for nødstedte hjemløse, som forsøger at overleve i byens parker, affolkede skolegårde og uaflåste opgange.

- I det københavnske gadebillede oplever vi hjemløse, som har brug for et varmt og trygt sted at sove. Byens hjemløse er mennesker på flugt fra fattigdom, og som er kommet hertil i håbet om et bedre liv, eller mennesker med kaos i livet, der har ført til hjemløshed, skriver Kirkens Korshær i en pressemeddelelse. 

- Vi vil gerne takke Hellig Kors Kirke for at være med til at skabe en tryg by for alle og give gadens hjemløse et varmt sted at sove i vintermånederne. Sammen hjælper vi medmennesker i nød og fattigdom. Vi vil også gerne takke Socialstyrelsen for at støtte os, siger leder af det sociale arbejde i København, Lotte Molsing fra Kirkens Korshær.

Sognepræst Jens Andreas Christensen tilføjer:

- Jeg er stolt af, at menighedsrådet og personalet har reageret så hurtigt på Kirkens Korshærs henvendelse om hjælp til hjemløse. Jeg er stadig optaget af spørgsmålet: 'hvad er årsagerne til hjemløshed ?

Fakta om det nye nattely for hjemløse

 

De seneste par dage har vi haft fokus på de hjemløse Københavnere, som savner medmenneskelighed fra deres medborgere. Men én mand har i den grad tænkt på de hjemløse. En pensioneret håndværker fra Amager har opfundet en hjemløsevogn, der måske kan hjælpe de hjemløse til at klare sig igennem vinteren - med fast tag over hovedet i deres eget lille hjem.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

nina

playDa Nina fik julehjælp, tænkte hun straks på, om hun nu kunne købe gaven på sønnens ønskeliste

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere