Hjertestartere har reddet liv

Når hjertet siger stop, siger hjertestarterne i Roskildebadene start. To gange har de lokale svømmehallers hjertestartere været i brug. Og to gange har de reddet liv, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi er meget glade for dem. De er noget af det bedste, vi har fået i lang tid, siger Anette Larsen, ledende halinspektør for svømmehallerne i Roskilde, til DAGBLADET Roskilde.

Første gang, en hjertestarter bankede et hjerte i gang, var i efteråret. En ældre mands hjerte satte ud, da han var ved at klæde om i Roskilde Badet. Men personalet ilede til og fik genstartet hjertet. Efterfølgende modtog svømmehallen en mail fra en overlæge på Gentofte Hospital, der forklarede, at hvis ikke hjertestarteren var blevet brugt, ville manden være død.

I januar var den så gal igen. Et medlem af Roskilde Ældre Motion faldt om i Sct. Jørgens Badet. En instruktør fra motionsholdet sluttede hjertestarteren til manden, der overlevede. I dag er manden i gang med genoptræning efter episoden, skriver DAGBLADET Roskilde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik