Hjertepatient efterladt foran låst dør

En taxachauffør i Køge Taxa er suspenderet og Movia Flextrafik kommer med en blank undskyldning.

Det er konsekvensen af en dramatisk aften for Anita Ambjørn fra Køge, som natten til søndag den 6. januar efter kontakt med lægevagten blev hentet af en taxa på grund af hjerteflimmer. Det skriver DAGBLADET Køge.

Anita Ambjørn blev sat af ved hovedindgangen til Køge Sygehus, men hoveddøren er lukket mellem klokken 24-05. I den periode er der adgang til sygehuset ad ambulanceindgangen på modsatte side af sygehuset, men den vej turde Anita Ambjørn ikke gå, og chaufføren var væk.

Mobil har højst sandsynligt reddet liv

»Men lige inden jeg forlod min lejlighed, tog jeg min telefon med, og den handling har nok reddet mit liv. For nu lagde jeg mig på en bænk udenfor sygehuset og ringede 112, hvor jeg hurtigt satte dem ind i min situation og sagde at jeg frøs meget.

En ambulance kom ret hurtigt, og to flinke ambulancefolk fik mig ind i en varm ambulance og kunne ikke forstå, at jeg var blevet smidt af der...«, fortalte i Anita Ambjørn i et kritisk debatindlæg i sidste uge i DAGBLADET.

Nu reagerer Movia Flextrafik, som har ansvaret for turen, med en klokkeklar undskyldning. For taxachaufføren har ikke gjort sit arbejde godt nok. Anita Ambjørn skulle være fulgt helt ind på afdelingen.

Flextrafikchef undskylder uforbeholdent

»Anita Ambjørn fortjener en stor undskyldning. Movia er straks gået i gang med at undersøge, hvad der er sket. Movia kan under ingen omstændigheder acceptere, at Anita Ambjørn efterlades som beskrevet.

Turen er bestilt korrekt i Movias system, som en servicerejse hvor der skal følges til afdelingen. Men alt andet lige efterlades en kunde ikke under nogen omstændigheder som beskrevet«, slår Flextrafikchef Jens Peter Langberg fast i skriftlig og klokkeklar undskyldning til Anita Ambjørn.

Samtidig er den pågældende taxachauffør suspenderet.

»Vi kan godt forstå, at det må have været en frygtelig oplevelse at blive efterladt foran en lukket indgang til sygehuset. Vi er afhængige af vores kunders tillid til os, og vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at sikre, at ingen efterlades som beskrevet. Det må simpelthen ikke ske. Movia har talt med Køge Taxa, som har oplyst, at den pågældende chauffør har lavet en fejl, og det betyder, at chaufføren holder pause fra kørsel med Flextrafik de næste tre måneder«, slår Jens Peter Langberg fast.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

stigfrivilligrødekors

playStig giver julehjælp: Rørende at se glædestårerne vælte ud af øjnene på dem

nathalie voral og nino

playNathalie frygter afslag på julehjælp: ”Så skal vi nok leve af pasta de næste par måneder"

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere