Hjerteforening gentager succes: Få en gratis hjertestarter

Indsamlere kan gå sig til en gratis hjertestarter i deres område

Mangler dit kvarter en hjertestarter? Nu er der mulighed for at deltage i en indsamling og få en gratis hjertestarter bagefter.

Hjerteforeningen gør til april klar til at gentage dette års succes med at give hjertestartere til de mennesker, der deltager i den årlige indsamling til hjerteforeningen.

Hjerteforeningen afvikler hvert år en landsindsamling, og når den finder sted 28. april 2019, så vil alle pengene gå ubeskåret til hjerterstartere, der skal sættes op rundt om i landet. Og i en pressemeddelelse fortæller foreningen, at hvis man kan samle en gruppe, der vil gå og samle ind på 15 forskllige ruter, som indgår i indsamlingen - ja så får de 15 menesker kvit og frit en hjertestarter, som de kan sætte op i ders lokalområde.

Det er de indsamlede midler, der skal finansiere hjertestarterne, men foreningen lover, at hvis indsamlerne ikke selv får samlet penge nok ind, så spæder hjerteforeningen til, så hjertestarteren kan betales.

Der er god brug for hjertestarterne

Hvert år bliver omkring 4.000 danskere ramt af hjertestop, mens de IKKE befinder sig på et hospital.

 

Og det kan være afgørende for en persons overlevelse, om der bliver brugt en hjertestarter, inden ambulancen når frem - for sandsynligheden for at overleve bliver 50 til 70 procent højere, hvis der bruges en hjertestarter inden vfor tre-fem minutter efter hjertestoppet.

 

- Vi ved, at hjertestartere redder liv, og vi ved, at hjertestartere skal være placeret tæt på det sted, hvor hjertestoppet finder sted, for at hjertestarteren bliver hentet og har effekt. Hver dag bliver 11 personer ramt – fædre, mødre, søstre, brødre og bedsteforældre – af hjertestop uden for hospital. Mange af dem kan med en hurtig indsats reddes tilbage til et godt liv, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

Sidste år kunne man også få en gratis hjertestarter, hvis man samlede ind. Se indslaget herunder:

01:06

En gruppe mennesker i Hastrup ved Køge gik sig sidste år til en hjertestarter. Du kan gøre det samme til april.

Luk video

Man kan læse mere om, hvordan man deltager i indsamlingen her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik