Hjemmeværnet skal overvåge oversvømmet område

Politiet sætter Hjemmeværnet ind i oversvømmet område i Frederikssund. Her pumpes stadig efter stormen.

Politiet i Nordsjælland har tilkaldt Hjemmeværnet for at undgå plyndring af huse i et boligområde i Frederikssund, hvor nogle ejendomme er blevet evakueret på grund af oversvømmelser efter stormen Bodil.

I et område omkring Mågevej i Frederikssund har politiet konstateret tegn på indbrud i et eller to af de huse, der for øjeblikket er ubeboelige på grund af vandmasserne.

- Nu sætter vi Hjemmeværnet til at observere og tilkalde politiet, hvis der er tegn på, at det sker igen, siger vagtchef Steffen Østergaard, Nordsjællands Politi.

Politiet har endnu ikke overblik over, om der er stjålet noget.

Mågevej-området er et af de steder, der er hårdest ramt af oversvømmelser efter stormen. Og vandet er endnu ikke væk fra området, oplyser vagtchefen.

- Skadeservice arbejder stadig i området med at pumpe vand væk, og pumperne vil være i gang indtil engang tirsdag, siger han.

Beredskabsstyrelsen oplyste mandag, at dens mandskab har pumpet omkring en milliard liter vand væk fra områder, der er ramt af oversvømmelser, efter at stormen ramte landet.

Området omkring Roskilde Fjord er et af de hårdest ramte af de stormflodslignende forhold efter stormen.

Ud over at pumpe vand væk har det været nødvendigt at lægge sandsække ud omkring boligkvarterer i blandt andet Frederikssund for at dæmme op for vandmasserne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik